HNS osuđuje zbivanja u Rijeci

30.09.2013.

HNS osuđuje zbivanja u Rijeci

Povodom nereda na utakmici MAXtv Prve lige između Rijeke i Hajduka, Hrvatski nogometni savez objavljuje sljedeće priopćenje za medije:

Hrvatski nogometni savez najoštrije osuđuje zbivanja na utakmici MAXtv Prve lige između Rijeke i Hajduka koja su jasan primjer neprihvatljivog ponašanja na nogometnim stadionima protiv kojeg se treba nastaviti boriti snažnim mjerama.


HNS podržava aktivnosti insititucija države koje su usmjerene rješavanju tog problema, kao što je , primjerice, intervencija Ministarstva unutarnjih poslova u Rijeci spriječila veće incidente.

Hrvatski nogometni savez i Udruga prvoligaša odazvat će se, dakako, na sastanke Nacionalnog tijela za sprječavanje nereda na stadionima kao i svih drugih tijela te aktivno sudjelovati u radu istih.

Zbivanja u Rijeci nastavak su niza huliganskih ispada kakvi čine veliku štetu hrvatskom sportu i moraju biti motiv organizatorima, uključujući HNS, policiji i nadležnim tijelima za poklanjanje još više pozornosti i pažnje sprječavanju nereda prije, za vrijeme i nakon nogometnih utakmica. Pozivamo na nedvojben zaključak kako pirotehnici nije mjesto na stadionima, kao i svakom drugom ponašanju koje dovodi u opasnost druge gledatelje.

Hrvatski nogometni savez u potpunosti se slaže sa stavom Vlade Republike Hrvatske kako je sadašnja situacija neodrživa te će svojim djelovanjem i propisima dati maksimalnu potporu institucijama u rješavanju problema nereda na nogometnim stadionima.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri