Kovač: "Vrijeme je da krenemo"

10.11.2013.

Kovač: "Vrijeme je da krenemo"

Hrvatski izbornik Niko Kovač održao je konferenciju za medije uoči okupljanja reprezentacije za dodatne kvalifikacije.

Nakon osvajanja drugog mjesta u Skupini A, Hrvatska će preko Islanda tražiti put do Brazila, na Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

Reprezentativci, pod vodstvom novog izbornika Nike Kovača, okupljat će se od nedjelje poslijepodne, a Kovač je ponudio svoja posljednja razmišljanja.

"Vrijeme je da krenemo. Dosta smo vremena potrošili na skautiranje i sada idemo u akciju. Imamo fantastične uvjete, tražili smo malo mira u periferiji Zagreba", rekao je izbornik, koji će jutarnje treninge s igračima odrađivati u Gorici.

Wolfsburgov napadač Ivica Olić u subotu je postigao pobjedonosni pogodak protiv Borussije iz Dortmunda, ali i napustio teren zbog ozljede lista. "S Olićem sam se čuo. Bio je na pregledu u Njemačkoj i doći će u Zagreb i napraviti magnetsku rezonancu. Kaže da ozljeda izgleda dosta dobro, nije ništa puklo. Dobio je udarac u leđa i nešto mu se poremetilo, zgrčio mu se mišić. Ne znam koliko će moći pružiti za prvu utakmicu, ali za drugu će sigurno biti na raspolaganju. Niko Kranjčar je jučer igrao, a Ivan Strinić ima problema s aduktorom", pojasnio je Kovač.

Prva utakmica u Reykjaviku igra se 15. studenoga, a uvjeti bi mogli biti pravi "zimski".

"Nadam se da na Islandu neće biti snijega, da će domaćini očistiti teren i da će travnjak biti u dobrom stanju. Ponavljam, Island je fizički snažna i disciplinirana momčad, prava skandinavska u svim fazama igre. Drži se školskih knjiga, prepoznatljivi su, ali dobri i automatizirani. Svi znaju koja im je uloga", kaže Niko Kovač.

Hrvatska nogometna reprezentacija prvi će trening odraditi u nedjelju u 18 sati na igralištu Hitrec-Kacian.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri