Izbornik ima adekvatne kombinacije

Hrvatska spremna i za Španjolsku, s četvrtfinalom u džepu

12.05.2015.

Hrvatska spremna i za Španjolsku, s četvrtfinalom u džepu
Foto: UEFA / Sportsfile

U trećem kolu Skupine A Europskog prvenstva u Bugarskoj, Hrvatska U-17 u utorak će u Slivenu odmjeriti snage protiv selekcije Španjolske.

Izabranici Darija Bašića odlično su odradili prvih 180 minuta na europskoj smotri najboljih. U prvom su se kolu othrvali pritisku otvaranja protiv domaćeg sastava i svladali su Bugarsku 2:0, da bi u drugom kolu slomili otpor Austrije i s 1:0 osigurali prolazak Skupine. A.

U utorak im predstoji treća utakmica grupne faze, protiv reprezentacije Španjolske, koja na tablici ima četiri boda. Španjolci su remizirali s Austrijancima 1:1, da bi potom svladali Bugare 2:1.

Mladim Hrvatima tako će za osvajanje prvog mjesta na tablici biti dostatan i remi, dok Španjolskoj za smjenu na vrhu treba isključivo pobjeda. "Mislim da imamo adekvatne kombinacije za Španjolsku", istaknuo je hrvatski izbornik.

Uoči utakmice u Slivenu, izbornik Bašić bio je primoran na jednu promjenu u sastavu reprezentacije. Umjesto ozlijeđenog Martina Erlića, kojemu je protiv Austrije stradalo rame, pozvan je Adrian Zenko.

"U četvrtfinalu se nadamo što boljem protivniku, da bude što bolja utakmica. Rezultat protiv Španjolske nije nam toliko bitan, ali želimo ih pobijediti kako bismo još dobili na samopouzdanju, za potrebe budućih rezultata", najavio je strijelac odlučujućeg pogotka protiv Austrije, Davor Lovren.

Hrvatska će u četvrtfinalu igrati protiv prvoplasirane ili drugoplasirane momčadi iz Skupine B, u kojoj vodi Njemačka s maksimalnih šest bodova, a slijede Belgija i Češka s tri boda. Posljednja je Slovenija bez bodova, no sve četiri momčadi još uvijek imaju teoretsku šansu za prolazak u drugi krug.

Hrvatsko će četvrtfinale na rasporedu biti u petak, 15. svibnja, a pobjednici četvrtfinala osigurat će plasman na Svjetsko prvenstvo u Čileu. Poraženi iz četvrtfinala razigravat će za preostala dva mjesta.

Susret Hrvatske i Španjolske počinje u 16 sati po hrvatskom vremenu, a u drugoj se utakmici Skupine A istovremeno sastaju Austrija i Bugarska. Pravdu će dijeliti belgijski sudac Erik Lambrechts.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri