Hrvatska U-17 se vratila s EP-a

Šuker: "Odlična, pobjednička momčad, na njih se može računati"

21.05.2015.

Šuker: "Odlična, pobjednička momčad, na njih se može računati"
Foto: Drago Sopta/HNS

Po povratku hrvatske reprezentacije do 17 godina starosti s Europskog prvenstva u Bugarskoj, u Zagrebu je održana konferencija za medije.

Hrvatska U-17 pružila je vrlo dobre partije na europskoj smotri te je nakon pobjeda nad Bugarskom i Austrijom, odnosno neriješenog rezultata sa Španjolskom, ušla u četvrtfinale. Tamo ju je na jedanaesterce zaustavila Belgija, da bi izabranici Darija Bašića potom u razigravanju pobijedili Italiju i osigurali plasman na Svjetsko prvenstvo u Čileu krajem listopada.

"To je odlična, pobjednička momčad. Drago mi je da ćemo biti sudionici prvenstva u dalekom Čileu. Ne želimo im nametati teret uspjeha, ali želimo im da se dobro pripreme, a iza njih je 11 utakmica kroz koje su pokazali da se na njih može računati. I oni su budućnost hrvatskog nogometa, mogli bi voditi A reprezentaciju na svjetskim smotrama u Rusiji i Kataru. Želim im puno sreće, nadam se da će hrvatski nogomet uvijek imati predstavnike na europskim i svjetskim prvenstvima", pozdravio je uspjeh mlade reprezentacije predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

Šukerova je generacija svojedobno ostvarila veliki rezultat upravo u Čileu te je predsjednik HNS-a dodao:

"Bit će puno naših ljudi, imat ćemo veliku podršku, a igračima i stručnom stožeru poručujem da je Svjetsko prvenstvo uvijek Svjetsko prvenstvo. Svakome je drago osvojiti turnir u vlastitoj ulici, pa kako onda ne bi želio i veliko postignuće na Svjetskom prvenstvu, koje je najveći izlog, dobar početak da netko od tih igrača napravi veliku karijeru. Uvjeren sam da ćemo se radovati u Čileu".

Tehnički direktor Hrvatskog nogometnog saveza, Romeo Jozak, ističe kako treba biti ponosan na sve rezultate u mlađim kategorijama.

"Kada s odmakom shvatimo da smo u kratkom vremenskom razdoblju ostvarili nekoliko plasmana mlađih reprezentacija na velika natjecanja, bit ćemo vrlo zadovoljni. Uvijek naglašavamo uspjehe seniorske reprezentacije, ali mlade su reprezentacije na visokoj razini kvalitete i uživaju dobar imidž", rekao je.

Osnovno je cilj, podsjeća Jozak, proizvesti igrače za seniorsku reprezentaciju, a u svakoj generaciji postoji nekoliko igrača od kojih se očekuje da nose igru Vatrenih.

"Iz ove generacije očekujemo najveći priljev igrača za A reprezentaciju, možda čak šestoricu. Naravno, dugoročno planiramo odlaske na velika natjecanja u mlađim kategorijama, ali prije svega moramo stvarati igrače za A reprezentaciju. Očekujemo da ćemo u kompletnom sastavu ići u Čile. Raspored priprema je utemeljen, dobili smo pozivnicu za turnir u Japanu, makar su protivnici stariji, a dogovorili smo i prijateljsku utakmicu s Argentinom", otkrio je.

Hrvatski izbornik Dario Bašić vratio se na zbivanja u Bugarskoj, ali i ona u kvalifikacijama. Njegova je momčad nanizala gotovo sedam utakmica bez primljenog pogotka.

"Presretni smo što smo napravili veliki rezultat, a pogotovo što smo pokazali kontinuitet. U više od deset utakmica nismo zabilježili niti jedan poraz. Možemo se radovati onome što dolazi, a na Svjetskom prvenstvu ćemo pokazati da se možemo nositi sa svima", naglasio je.

"Svi smo imali viziju da možemo proći i Belgiju, naravno da će nam to biti poticaj u Čileu. Idemo pokazati da smo kvalitetni, da možemo napraviti jako veliki iskorak, koji nam je sada nedostajao u Bugarskoj", kaže Bašić.

Foto: Drago Sopta/HNS

Kapetan reprezentacije Nikola Moro nekoliko je riječi posvetio karakteru svoje momčad, koji je on utjelovio pobjedničkim golom Talijanima nakon ključnog promašaja u raspucavanju protiv Belgije.

"Prvo bih čestitamo svojim suigračima, stručnom stožeru, roditeljima i svima koji su bili s nama. Karakter nam je jako bitan, a svi oko nas su nam uvelike pomogli. Protiv Italije sam zaboravio na sve što se dogodilo protiv Belgije, i dao sam sve od sebe kako bih se iskupio Na Svjetskom prvenstvu možemo se nositi sa svima. Idemo u Čile odigrati još bolje i dati još više od sebe", zaključio je.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri