Ostvaren napredak

HNS i partneri o minimalnim kriterijima u ugovorima s igračima

02.06.2015.

HNS i partneri o minimalnim kriterijima u ugovorima s igračima
Foto: Drago Sopta/HNS

U Zagrebu je danas održan drugi sastanak socijalnih partnera u nogometu s temom primjene minimalnih kriterija u ugovorima između klubova i igrača, a temeljem sporazuma koji su postigli europski partneri 2012. godine.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici Uefe, predstavnici klubova 1. HNL, predsjednik udruženja 2. HNL, predsjednik i glavni tajnik udruge Nogometni sindikat, predstavnici FIFPro-a (svjetska udruga profesionalnih nogometaša) i ECA-e (European Clubs Association). U ime Hrvatskog nogometnog saveza sastanku su prisustvovali predsjednik Davor Šuker, izvršni direktor Damir Vrbanović i tajnik Vladimir Iveta.

Foto: Drago Sopta/HNS

Sudionici su utvrdili kako je ostvaren značajan napredak - Savez je donio novi pravilnik i nove obrasce ugovora - a poboljšan je i rad Arbitražnog suda HNS-a. Preostaje provesti u potpunosti implementaciju, osobito što se tiče radno-pravnog statusa nogometaša.

Zaključak je skupa da se zajednički trebaju predlagati rješenja resornim ministarstvima i Vladi RH u pogledu prilagodbe radnog zakonodavstva specifičnostima profesionalnih sportaša te poboljšanja poreznih i drugih davanja klubova kao poslodavaca.

Novi susret istih sudionika dogovoren je za predstojeću jesen.

Foto: Drago Sopta/HNS

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri