Oproštaj od dr. Ćepulića

"Stvarao je život gdje je carevala smrt"

02.06.2015.

"Stvarao je život gdje je carevala smrt"
Foto: Drago Sopta/HNS

Danas je na groblju Mirogoj održan posljednji oproštaj od dr. Mladena Ćepulića, istaknutog onkologa i liječnika hrvatske reprezentacije te GNK Dinamo.

Na ispraćaju dr. Ćepulića okupio se veliki broj liječnika, medicinskih sestara i sportskih djelatnika koji su se zajedno s obitelji oprostili od liječnika koji je ostavio golem trag u liječničkoj profesiji i sportskoj medicini, a najveći u ljudskim odnosima.

Dr. Ćepulić je osnovao odjel za zloćudne bolesti djece u Klinici za dječje bolesti Zagreb, a još od sedamdesetih godina vezan je i za nogometne reprezentacije. Bio je liječnik hrvatske A reprezentacije na prva dva velika natjecanja, Euru 1996. godine i Svjetskom prvenstvu u Francuskoj dvije godine kasnije, kada je Hrvatska osvojila brončanu medalju. Dr. Ćepulić je dugi niz godina radio i kao liječnik GNK Dinamo, a svi nogometni djelatnici i nogometaši pamtit će ga kao istinskog majstora zanata kojem nikada nije bilo teško brinuti se za njihovo zdravlje uz sve druge obveze.

"Dr. Ćepulić je bio prije svega liječnik, čovjek koji je stvarao život tamo gdje je carevala smrt. Bio je učitelj, koji je mnoge ovdje prisutne učio medicini, ali i tomu kako biti čovjek što je on prije svega bio. Dr. Ćepulić je bio čovjek iz čije je čaše života potekla rijeka mnogih života", rekao je u oproštajnom govoru dr. Zoran Bahtijarević, liječnik A reprezentacije i Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Foto: Drago Sopta/HNS

U ime onkološkog odjela, kojeg je 1974. godine osnovao dr. Ćepulić, govorila je dr. Jasminka Stepan.

Uz brojne bivše sportaše i pacijente, kolege liječnike i medicinske sestre, na ispraćaju dr. Ćepulića su ispred Hrvatskog nogometnog saveza bili predsjednik Davor Šuker, izvršni direktor Damir Vrbanović, savjetnik Zorislav Srebrić, voditeljica financija Ružica Bajrić, povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk, team managerica Iva Olivari i ekonom Željko Mesić. Na ispraćaju je bila i gotovo cijela radna zajednica GNK Dinamo na čelu s izvršnim predsjednikom Zdravkom Mamićem.

Zajednička komemoracija Hrvatskog nogometnog saveza, Dinama i Klinike za dječje bolesti bit će održana u srijedu u 12 sati u Velikoj predavaonici Klinike za dječje bolesti (Klaićeva 12).

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri