Barcelona svladala Juventus

Ivan Rakitić strijelac u finalu i prvak Europe!

06.06.2015.

Ivan Rakitić strijelac u finalu i prvak Europe!
Foto: Mario Ćužić

U Berlinu je pala odluka o ovogodišnjem europskom prvaku, a Rakitićeva je Barcelona u finalu pobijedila Juventus 3:1, uz pogodak hrvatskog reprezentativca.

Do finala Lige prvaka ove su sezone stigli španjolski prvak Barcelona te talijanski prvak Juventus, a Ivan Rakitić zaigrao je od prve minute berlinskog susreta.

Već u četvrtoj minuti, Rakitić je doveo svoju momčad u vodstvo na asistenciju Inieste.

Juventus je izjednačio u 55. minuti preko Morate, ali je Suarez vratio prednost Kataloncima u 68. minuti. Konačnih 3:1 postavio je Neymar duboko u sudačkoj nadoknadi.

Rakitić je igrao do prve minute sudačke nadoknade, kada ga je zamijenio Mathieu.

Foto: Mario Ćužić

U svojoj prvoj sezoni u Barceloni, Rakitić je tako nastavio niz pojavljivanja hrvatskih nogometaša u završnoj borbi za europsku krunu, a s novim je klubom osvojio tri najveća trofeja - Ligu prvaka, prvenstvo i Kup kralja.

Prošle je godine Ligu prvaka osvojio Luka Modrić s Real Madridom, koji je u finalu protiv Atletica ubilježio ključnu asistenciju, a prije dvije godine Mario Mandžukić postigao je pogodak u slavlju svog Bayerna nad Borussijom (D).

Prije tri godine, sudionik finala bio je i Ivica Olić, kada je Olićev i Pranjićev Bayern na jedanaesterce poražen od Chelseaja.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri