Prvenstvo Jugoistočne Europe

Hrvatski sportski novinari ponovno osvojili treće mjesto

07.06.2015.

Hrvatski sportski novinari ponovno osvojili treće mjesto
Foto: Arhiva HNS

Hrvatska malonogometna reprezentacija sportskih novinara osvojila je treće mjesto na prvenstvu Jugoistočne Europe održanom od 1. do 5. lipnja u bugarskom zimovalištu Banskom.

Hrvatski sportski novinari, koje je opremom (dresovi i trenirke) potpomogao HNS, tako su ponovili uspjeh iz Rumunjske otprije dvije godine, kada su također bili treći.

Hrvati su bili drugi u skupini pobjedama nad BiH 4:1 (Stjelja 2, Hrstić, Cvijanović) i Crnom Gorom (Tironi, Ivanović-ag, Cvijanović) te porazom od Moldove 4:5 (Hrstić 2, Cvijanović, Stjelja).

U polufinalu je Hrvatska izgubila od novinara iz Srbije s 2:7 (Stjelja, Hrstić), dok se utakmica za treće mjesto nije igrala jer je Moldova diskvalificirana zbog napuštanja terena u polufinalnom srazu s domaćinom Bugarskom, kasnijim pobjednikom turnira.

Četvrti su tako završili Crnogorci, peta je bila BiH, šesta Makedonija, a sedma Rumunjska. Grčka, Turska i Mađarska nisu poslale svoje momčadi.

Za Hrvatsku su nastupali Marko Cvijanović (Novi list), Mario Glavan (Arenasport), Luka Petrinec (HTV), Milan Stjelja (NovaTV), Hrvoje Tironi (Goal.com/hr), Mladen Ćućić (HZSN), Marko Hrstić (HZSN), Dubravko Miličić (24 sata) i kapetan Vedran Pavičić (Dalmacijanews). Izbornik je bio Nikola Lipovac (Jutarnji list).

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri