4:0 uoči Italije

Vatreni u Varaždinu lakoćom svladali Gibraltar

07.06.2015.

Vatreni u Varaždinu lakoćom svladali Gibraltar
Foto: Drago Sopta/HNS

Nakon 11 godina, hrvatska se reprezentacija vratila u Varaždin te u prijateljskom susretu pobijedila goste iz Gibraltara 4:0.

HRVATSKA - GIBRALTAR 4:0 (2:0)
Prijateljska utakmica.
Stadion NK Varaždin, Varaždin.

Sudac: Matej Jug (Slovenija)

Strijelci: 1:0 - Sharbini (7'), 2:0 - Kovačić (15'), 3:0 - Mandžukić (53' - 11m), 4:0 - Kramarić (77')

Žuti kartoni: Jedvaj (31'), Bosio (53')

Hrvatska: Subašić, Vrsaljko, Jedvaj, Lešković, Leovac, Badelj (od 65' Jajalo), Pjaca (od 57' Perišić), Brozović (od 65' Pašalić), Kovačić (od 46' Rebić), Sharbini (od 46' Kramarić), Mandžukić (od 57' Kalinić). Izbornik: N. Kovač.

Gibraltar: Perez (od 46' Robba), Bosio, Garcia (od 75' Lopez), R. Casciaro, Rovegno (od 46' Chipolina), Bardon (od 46' Sergeant), Walker, Guiling, Priestley, Duarte (od 46' Coombes), Gosling (od 75' K. Casciaro). Izbornik: D. Wilson.

U sklopu priprema za gostovanje Azzurra na Poljudu, Vatreni su pred lijepo ispunjenim varaždinskim tribinama odigrali i prijateljski dvoboj s najmlađom članicom Uefe, Gibraltarom, a Hrvatski nogometni savez sav će prihod od utakmice ravnomjerno rasporediti klubovima Županijskog nogometnog saveza Varaždin.

Prilikom iznošenja zastava prije početka susreta, Hrvatski nogometni savez, Županijski nogometni savez Varaždin i Udruga veterana 7. gardijske brigade Puma odali su počast braniteljima koji su položili živote za slobodnu i neovisnu Hrvatsku iznošenjem hrvatske zastave koja je razvijena na kninskoj tvrđavi 5. kolovoza 1995. godine.

Foto: Drago Sopta/HNS

Predani su i prigodni darovi Davoru Vugrincu, najboljem strijelcu u povijesti hrvatske prve lige, koji se povukao u mirovinu.

Kako se i očekivalo, Vatreni su od početka krenuli prema gostujućem golu, a ispunila se i želja izbornika Nike Kovača o ranom pogotku. Igrala se sedma minuta kada je na asistenciju Vrsaljka Sharbiniju preostalo samo pospremiti loptu u praznu mrežu.

Foto: Drago Sopta/HNS

U 15. minuti, nakon nekoliko uvodnih promašaja, do pogotka je došao i Mateo Kovačić, vrlo spretnom reakcijom u šesnaestercu nakon dugačke lopte Jedvaja iz obrambenog reda.

Hrvatska je imala golemu prednost u posjedu lopte i neprestano stvarala prilike pred gibraltarskim vratima te izvodila udarce iz kuta, no čuvar mreže Perez i povremena nepreciznost domaćina, koji su pokušavali i atraktivnim potezima, spriječili su daljnje povećanje prednosti.

Foto: Drago Sopta/HNS

U nastavku je i Hrvatska usporila za jednu brzinu, ali je opet postigla još dva pogotka.

U 53. minuti Mario Mandžukić je izborio kazneni udarac i rutinski ga pretvorio u 3:0, a u 77. minuti konačni su rezultat režirale hrvatske pričuve. Mario Pašalić izveo je korner, a Andrej Kramarić ostao je nečuvan i glavom zatresao mrežu za 4:0.

Hrvatska u ponedjeljak putuje u Split, gdje će u petak igrati kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo 2016. godine protiv Italije.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri