Premijer Yadav ugostio Jozaka na najvišoj razini

Otvorene mogućnosti suradnje između Hrvatske i Indije

29.06.2015.

Otvorene mogućnosti suradnje između Hrvatske i Indije
Foto: Arhiva HNS

Tehnički direktor Hrvatskog nogometnog saveza, dr. Romeo Jozak, proveo je tri dana u Indiji gdje je razgovarao o razvoju nogometa u drugoj najmnogoljudnijoj zemlji svijeta kao i potencijalima za suradnju s Hrvatskim nogometnim savezom.

Jozak je boravio u Uttar Pradeshu, najvećoj indijskoj državi s više od 200 milijuna ljudi, gdje ga je u glavnom gradu Lucknowu na najvišoj razini primio premijer te države, gospodin Akhilesh Yadav.

Indija je u velikoj nogometnoj ekspanciji, a velike potencijale želi istražiti koristeći iskustva najuspješnijih nogometnih zemalja. Hrvatskoj ide na čast što su Indijci prepoznali rezultate ne samo hrvatske A reprezentacije već i mlađih uzrasta te su pozvali tehničkog direktora HNS-a Romea Jozaka na razgovore o nogometnoj suradnji između dviju zemalja.

Foto: Arhiva HNS

"Počašćen sam sjajnim gostoprimstvom cijenjenog premijera, g. Akhilesha Yadava, tijekom posjeta Lucknowu. Upoznao sam istinskog ljubitelja sporta koji uistinu nastoji omogućiti mladim nogometašima iz svoje države maksimalne mogućnosti za razvoj, uključujući vrhunske trenere, i pritom učiniti nogomet popularnim sportom. Hrvatski treneri sigurno mogu igrati važnu ulogu u tom razvoju nogometa u Indiji i već smo sada dogovorili konkretne početne korake u tom smjeru", izjavio je Romeo Jozak po povratku iz Indije.

2017. godina bit će značajna za obje zemlje u kontekstu razvoja nogometa - Hrvatska će biti domaćin Europskog prvenstva za nogometaše do 17 godina, a iste godine Indija će ugostiti Fifino Svjetsko prvenstvo u istom godištu. Maksimalno iskorištavanje potencijala takvih natjecanja bila je jedna od brojnih tema razgovora između indijskih domaćina i Jozaka.

"Zahvalio sam domaćinima u ime predsjednika Šukera, čije ime i u Indiji otvara brojna vrata. Nogomet u Indiji je u snažnoj ekspanziji i ponosni smo što hrvatski nogomet može biti dio tog procesa. Veseli me što je i ovdje prepoznata kvaliteta naše trenerske struke, a to je sigurno jedan od aspekata suradnje koji može biti obostrano koristan", zaključuje Jozak.

Foto: Arhiva HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri