Odigrano drugo kolo

Vojvođanski Hrvati i Pajde Möhlin maksimalni

01.07.2015.

Vojvođanski Hrvati i Pajde Möhlin maksimalni
Foto: Drago Sopta/HNS

Odigrane su utakmice drugog kola natjecanja po skupinama Svjetskog prvenstva hrvatskih klubova iz dijaspore.

U Skupini A, maksimalnih šest bodova iz dvije utakmice ima reprezentacija vojvođanskih Hrvata, koja je u drugom kolu svladala Sydney United rezultatom 3:1.

Strijelci za vojvođanske Hrvate bili su Slaven Juriša, kapetan Dejan Godar i Bojan Ušumović, a jedini je pogodak za Sydney United bio djelo Christiana Gonzalesa.

Croatia Toronto i Croatia Villefranche odigrali su neriješeno, 1:1. Momčad iz Francuske povela je u 53. minuti, kada je precizan bio Thierry Ouedraogo, a samo tri minute poslije izjednačio je Josip Keran.

Skupina A:
1. Vojvođanski Hrvati 6
2. Croatia Toronto 4
3. Croatia Villefranche 1
4. Sydney United 0

Do druge je pobjede u Skupini B stigla momčad Pajde Möhlin, koja je s 3:2 svladala Croatiju Malmö, premda je dva puta gubila. Croatia Malmö povela je preko Lucasa Luburića, da bi izjednačio Igor Prijić.

Za novu je prednost predstavnika iz Švedske pogodio Geronimo Balint, a novo izjednačenje osigurao je Dario Delpini s bijele točke. Konačni je rezultat u 78. minuti postavio dvostruki strijelac Prijić.

Do tri je boda stigla i Canberra, koja je s 3:1 nadjačala Croatiju Stuttgart. Kapetan Marko Vrkić pogodio je za vodstvo već u desetoj minuti, poravnao je Josip Pezerović u 59. minuti, a za pobjedu Canberre potom su se pobrinuli Josip Jadrić i James Field između 66. i 68. minute.

Skupina B:
1. Pajde Möhlin 6
2. Canberra 4
3. Croatia Malmö 1
4. Croatia Stuttgart 0

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri