Na Simpoziju o ženskom nogometu u Kanadi Hrvatsku predstavlja tehnički direktor Hrvatskog nogometnog saveza, dr. Romeo Jozak, a stotine predstavnika 209 članica Fife razgovara o ženskom nogometu i ulozi žena u nogometu.

Cilj je integrirati ženski nogomet u strategije i strukture nogometnih saveza, odnosno osiguravanje potpore razvoju ženskog nogometa na optimalan način.

Svjetska nogometna federacija tom prigodom poziva na jedinstvo i podršku djevojkama i ženama, podsjeća na potrebu da žene dobiju i vodeće pozicije, a na simpoziju se održavaju i forumi o brojnim aktualnim temama.

Foto: Arhiva HNS

Nije zaboravljen ni poslovni aspekt ženskog nogometa, a među uglednim gostima nazočnima su se obratile i predstavnice Fifinog Izvršnog odbora Lydia Nsekera, Moya Dodd i Sonia Bien-Aime. Koliko ženski nogomet može privući interesa i pažnje dokazalo je i Svjetsko prvenstvo za nogometašice u Kanadi.

"Nogometni svijet mora svima biti jednako otvoren", jasno je poručila FIFA.

Svi sudionici simpozija danas će imati priliku gledati finale Svjetskog prvenstva u kojem igraju reprezentacije SAD-a i Japana.