Pogledajte video

Šuker: "Vidio sam veliko jedinstvo"

07.07.2015.

Šuker: "Vidio sam veliko jedinstvo"
Foto: Drago Sopta/HNS

Po završetku sjednice Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, predsjednik Davor Šuker održao je konferenciju za medije.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker, novinarima je predstavio neke od uspjeha hrvatskog nogometa tijekom proteklih godina, s naglaskom na porast koeficijenata hrvatske lige u europskim natjecanjima, pozitivno financijsko poslovanje koje uključuje i sve izdašniju pomoć nogometnoj obitelji, kao i brojne plasmane hrvatskih reprezentacija na završnice europskih i svjetskih prvenstava.

Osim toga, Hrvatski nogometni savez uvijek se rukovodi presumpcijom nevinosti u procesima koji su aktualni u medijima ovih dana, na što poziva i medije i javnost u ovom kao i u svim drugim slučajevima. Radi se o jednom od osnovnih principa demokracije, a Izvršni odbor HNS-a vjeruje u nedužnost visokih dužnosnika Saveza, kao i trenera GNK Dinamo Zorana Mamića.

"Vidio sam veliko jedinstvo, a razgovarali smo o mnogo tema. Počinje novo prvenstvo i donijeli smo brojne vrijedne zaključke. Savez ima svoje programe i aktivnosti, funkcionira normalno i stabilno radit će po zacrtanom planu, a za spomenute slučajeve čekajmo sudski epilog. Nevini su dok se ne dokaže suprotno", prokomentirao je Šuker.

Foto: Arhiva HNS

"Prvi smo kada nekoga treba prokazivati. Čak i na primjeru klađenja, tko može opravdati toliki gnjev prema HNS-u i njegovom predsjedniku? Ne znam kome je to u interesu, a vjerujem da će pravda uvijek pobijediti", dodao je.

Predsjednik Šuker istaknuo je kako se u medijima nedovoljno prostora posvećuje pozitivnim djelovanjima u hrvatskom nogometu.

"HNS će uvijek pomagati svoju bazu, a žalosti me što se o tome najmanje govori. Stat ću i zatvorenih očiju iza svih odluka o licenciranju i računovodstvu, iza svih rezultata Nike Kovača. Cilj i prioritet HNS-a jest da idemo na europska i svjetska prvenstva, da budemo prvi", kaže.

Foto: Drago Sopta/HNS

"Uvijek se pljuje po HNS-u, a naša liga ima 17. koeficijent u Europi. Koliko se negativnih članaka napisalo, zgražam se nad pojmom močvara. Ja sam ponosan na hrvatski nogomet, a za mene je naša liga najbolja i branit ću je svim srcem. U regiji pokušavaju saznati kako nam to uspijeva", nastavio je predsjednik HNS-a.

"Sudeći po izvještajima, mi nismo prvi na tablici skupine, nego četvrti. Portali se trebaju držati pisanja, ali dajte i drugu stranu medalje", pozvao je Šuker, ističući pozitivne primjere poslovanja saveza.

Zapitao se i što je dosta medija napravilo provodeći hajke na domaću ligu po cijeloj Hrvatskoj, te pretvarajući djelatnike HNS-a u "nekulturne i neškolovane barabe". "Neki dan smo donirali 50.000 kuna u Bjelovaru, imat će uredski prostor od 100 kvadrata i teren s umjetnom travom. To bi u drugim zemljama bila vijest, a vi niste to prenijeli. Jeste li bili na kojem festivalu ženskog nogometa, koji je također u napretku? Zamislite da sam otišao na finale SP-a u nogometu gdje sam trebao biti, pisalo bi se da sam pobjegao. Nogomet će uvijek biti igra zdravlja, sreće i zadovoljstva. Doći će brzo Euro, svi ćemo biti u kockicama i svi ćemo na to onda biti ponosni", poručio je.

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri