Hrvatska u dodatnim kvalifikacijama izvukla Island

21.10.2013.

Hrvatska u dodatnim kvalifikacijama izvukla Island

Zahvaljujući rezultatima ždrijeba u Švicarskoj, izabrana vrsta Hrvatske tražit će plasman na Svjetsko prvenstvo iduće godine u dvije utakmice protiv Islanda.

U švicarskom Zürichu, u sjedištu Fife, održan je ždrijeb dodatnih kvalifikacija europske zone za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

Osam najboljih drugoplasiranih reprezentacija iz prvog kvalifikacijskog kruga podijeljeno je na nositelje i nenositelje, pri čemu su prema kriteriju plasmana na Fifinoj ljestvici nositelji bili Portugal, Grčka, Hrvatska i Ukrajina, dok su nenositelji bili Francuska, Švedska, Rumunjska i Island.

Ples kuglica spojio je izabranike Nike Kovača s Islanđanima, 46. reprezentacijom na Fifinoj ljestvici.

Reprezentaciju Islanda vodi Šveđanin Lars Lagerback, koji je Švedsku vodio na dvije uzastopne svjetske smotre. S Islandom je u ovim kvalifikacijama drugo mjesto osvojio iza Švicarske, a sa 17 prikupljenih bodova u Skupini E Islanđani su iza sebe ostavili Sloveniju, Norvešku, Albaniju i Cipar.

Prva se utakmica igra 15. studenoga, a uzvrat u Zagrebu na rasporedu je četiri dana kasnije, kada će biti i kompletiran popis europskih putnika na svjetsku smotru.

Osvajanjem prvih mjesta u svojim skupinama, vizu za Brazil već su izborili Belgija, Italija, Njemačka, Nizozemska, Rusija, Švicarska, Bosna i Hercegovina, Engleska i Španjolska.


SP 2014., dodatne europske kvalifikacije:
Portugal - Švedska
Ukrajina - Francuska
Grčka - Rumunjska
Island - Hrvatska

 

Foto: Fifa.com

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri