Prva bitka Hrvatske U-17 na SP-u

18.10.2013.

Prva bitka Hrvatske U-17 na SP-u

Hrvatska U-17 pod vodstvom Ivana Gudelja u petak otvara svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Mlade hrvatske nogometne nade, do 17 godina starosti, s Marokom kreću u prvu bitku za prolazak Skupine C svjetske smotre. Ugostit će ih grad Fujairah, na samom istoku Ujedinjenih Arapskih Emirata.

U pripremnoj utakmici odigranoj prije samo nekoliko dana, izabranici Ivana Gudelja ponudili su dobru najavu i dugo vodili protiv jednog od prvih favorita za naslov prvaka svijeta, reprezentacije Brazila, da bi susret naposljetku završio bez pobjednika, 1:1.

"Treba respektirati protivnike u skupini, vrlo ih ozbiljno shvaćamo. Panama je primjerice izbacila SAD, Uzbekistan je prvak Azije, Maroko ima dobre rezultate, ali i mi smo dobri. Očekujemo prolaz, a ovo Svjetsko prvenstvo kruna je dosadašnjeg rada", rekao je izbornik Ivan Gudelj, koji na ovom natjecanju ne može računati na kapetana Josipa Bašića.

Hrvatska je u do sada jednom nastupila na Svjetskom prvenstvu za igrače do 17 godina. Bilo je to 2001. godine kada je u skupini svladala domaćina, momčad Trinidada i Tobaga, no poražena je od Australije i Brazila te nije prošla u drugi krug.

Mjesto u osmini finala u Ujedinjenim Arapskim Emiratima osigurat će po dvije prvoplasirane momčadi iz svake od ukupno šest skupina te četiri najbolje trećeplasirane momčadi.

U drugom susretu prvog kola hrvatske skupine snage će odmjeriti Panama i Uzbekistan.

Utakmica Hrvatske i Maroka počinje u 15 sati po hrvatskom, a u 17 po lokalnom vremenu.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri