Teški protivnici

Kovač: "Hrvatska ima pravo biti favorit"

25.07.2015.

Kovač: "Hrvatska ima pravo biti favorit"
Foto: Getty Images

Izbornik hrvatske reprezentacije Niko Kovač komentirao je ždrijeb skupina za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje će se 2018. godine održati u Rusiji.


Prekrasna ceremonija ždrijeba održana je u St. Petersburgu, a Hrvatski nogometni savez predstavljali su predsjednik Davor Šuker, izbornik Niko Kovač i team managerica A reprezentacije Iva Olivari.

Kuglice su odlučile da Hrvatsku u borbi za Svjetsko prvenstvo čekaju Island, Ukrajina, Turska i Finska.

Niko Kovač prokomentirao je ždrijeb za hns-cff.hr:

"Čestitam domaćinima na jako lijepoj ceremoniji kojom su najavili da Svjetsko prvenstvo u Rusiji može biti pravi spektakl. Što se naše skupine tiče, ona je kvalitetna, neugodna, teška i vrlo izjednačena, bez ijednog slabog protivnika što znači da nas često čekaju teški ogledi u nekoliko dana. Treba imati na umu i da je manje utakmica što znači da je i manje prostora za kiks, svaka utakmica postaje još važnija."

Izbornik je detaljnije prokomentirao sve protivnike:

"Bilo je na papiru sigurno i težih protivnika od Islanda iz druge skupine, no Island u ovim kvalifikacijama pokazuje visoku kvalitetu. I sami smo se uvjerili da to nije nimalo lagan protivnik, a uvjeravaju se i Nizozemci i ostale momčadi u toj skupini."

Ni ostali protivnici nisu bezazleni:

"Iz treće i četvrte skupine dobili smo po koeficijentu najjače moguće protivnike, što dovoljno govori. Imamo s njima i različitih iskustava, nikada nije bilo lagano, dapače, a obje momčadi imat će veliki motiv izboriti Svjetsko prvenstvo. S Finskom nismo nikada igrali, ali još su jedna momčad za koju znate da će odigrati čvrsto i da je to u svakom slučaju teško gostovanje."

Hrvatska je, ipak, nositelj skupine s razlogom:

"Uz sve nabrojano, Hrvatska ima pravo biti favorit u ovoj skupini, naše iskustvo odlazaka na velika natjecanja i igračka kvaliteta daju nam to za pravo. Hrvatska se mora dobro pripremiti, ući u kvalifikacije skromno, ali s velikim samopouzdanjem i duboko vjerujem da može ostvariti cilj i plasirati se u Rusiju."

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri