Kovač: "Sutra je pravo finale"

18.11.2013.

Kovač: "Sutra je pravo finale"

Dan prije odlučujuće utakmice s Islandom na Maksimiru, hrvatski izbornik Niko Kovač svjestan je pritiska, ali i uvjeren u uspjeh.

Hrvatska - Island
Dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2014.
19. studenoga 2013., 20:15
Zagreb, stadion Maksimir

Hrvatska nogometna reprezentacija na Maksimiru će u utorak ugostiti Islanđane, a taj će dvoboj dati jednog od preostalih putnika za Brazil, na Svjetsko prvenstvo. U Reykjaviku je u petak bilo 0:0.

"Nisam frustriran činjenicom da nismo zabili na Islandu. Nismo ga ni primili, naša je prednost što igramo u Zagrebu, a na treninzima vidim žar u očima naših igrača", prenio je svoj dojam izbornik Niko Kovač.

"Mislim da ne trebamo mnogo toga mijenjati jer smo bili dominantniji, a Island je pokušavao doći do realizacije dugim loptama. Spriječili smo ono što ih čini jakima, a mi moramo prije svega popraviti realizaciju. Moramo biti zajednica - a to smo na Islandu dobro napravili u obrani - dok u sedam treninga nije jednostavno kreirati igru prema naprijed. Ne sjedimo besposleno, radimo na tome, i nedostaje nam samo mali impuls. Kada nam se otvori, moglo bi krenuti u pravom smjeru", nastavio je.

Popravnog ispita poslije zagrebačkog ogleda više neće biti.

"Sutra je pravo finale, biti ili ne biti. Moramo pobijediti protivnika za odlazak na Svjetsko prvenstvo i da nisam uvjeren u pobjedu, ne bih bio ovdje. Kada pronađemo one situacije koje nismo imali u prvoj utakmici, bit će dobro", smatra izbornik.

Rano vodstvo protiv Islanda moglo bi biti zlata vrijedno, kaže Kovač: "Imamo 90 minuta. Za naše samopouzdanje, za publiku, bilo bi dobro postići pogodak što prije. Osim toga, Island igra na protunapade, a to će im biti teže ako gube".

Hrvatska se reprezentacija nada i bučnoj podršci s tribina u presudnom dvoboju: "Uvjeren sam da ćemo imati podršku barem 25.000 navijača, koji će nas doći bodriti. Siguran sam i da ćemo slaviti, a što ima ljepše nego tako proslaviti pobjedu".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri