Izvrsna predstava

Sjajna Hrvatska osigurala Brazil!

19.11.2013.

Sjajna Hrvatska osigurala Brazil!

S ukupnih 2:0, nakon remija u Reykjaviku, hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila je željeni cilj i zaigrat će sljedeće godine na svjetskoj smotri u Brazilu.

HRVATSKA - ISLAND 2:0 (1:0)
Dodatne kvalifikacije za SP 2014., 19. studenoga 2013.
Zagreb, stadion Maksimir.

Sudac: Björn Kuipers (Nizozemska)

Strijelci: 1:0 - Mandžukić (27'), 2:0 - Srna (47')

Žuti kartoni: Olić (7'), R. Sigurdsson (45'), Šimunić (51'), Hallfredsson (84')

Crveni karton: Mandžukić (38')

Hrvatska: Pletikosa, Pranjić, Šimunić, Ćorluka, Srna, Kovačić (od 74' Rebić), Rakitić, Modrić (od 89' Lovren), Perišić, Olić (od 80' Jelavić), Mandžukić. Izbornik: N. Kovač.

Island: Halldorsson, R. Sigurdsson, Arnason, Saevarsson, A. Skulason, Gunnarsson (od 72' Hallfredsson), Bjarnason, Gudmundsson, G. Sigurdsson, Finnbogason, Gudjohnsen (od 64' Gislason). Izbornik: L. Lagerbäck.

Izabrana vrsta Hrvatske pod vodstvom Nike Kovača izborila je plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Nakon 0:0 u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija, u uzvratu je pobijedila Islanđane 2:0 i osigurala nastup na velikoj pozornici idućeg ljeta.

Hrvatska je goste s Islanda pritisnula od prve minute i prvog udarca Kovačića, no ubrzo se zatresla Pletikosina mreža. Ipak, sudac je označio zaleđe.

Pred Halldorssonom su se nastavile nizati gužve, a hrvatski kapetan Srna opasno je zaprijetio iz slobodnog udarca u 20. minuti.

Željeni pogodak Hrvatske stigao je u 27. minuti, kada je preko Rakitića i Perišića lopta stigla do Mandžukića na drugoj vratnici, koji pogađa za veliko veselje na Maksimiru. No, Mandžukić je desetak minuta poslije dobio izravni crveni karton zbog prekršaja na Gudmundssonu.

S desetoricom, Hrvatska je odmah na početku nastavka postigla i drugi pogodak. Kovačić se probio do islandskog šesnaesterca, a Srna matirao Halldorssona.

No, Hrvatska niti tada nije stala. Kovačić se u 58. minuti još jednom istaknuo solo-prodorom, a Olić je sjajnim škaricama pogodio prečku. Potom je Modrić povukao protunapad, a Perišić bio neprecizan, da bi i Pranjić propustio dobru šansu pred Halldorssonom.

Island unatoč brojčanoj prednosti nije uspio ugroziti hrvatsko slavlje i zajedničku radost igrača na terenu te navijača na tribinama.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri