Šimunić: "Na dobrom smo putu"

17.11.2013.

Šimunić: "Na dobrom smo putu"

Hrvatska je napredovala i na dobrom je putu prema Svjetskom prvenstvu u Brazilu, ističe branič Josip Šimunić.

Hrvatska - Island
Dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2014.
19. studenoga 2013., 20:15
Zagreb, stadion Maksimir

Nakon islandskih 0:0, hrvatska nogometna reprezentacija okrenula se uzvratu u Zagrebu, koji je na rasporedu u utorak navečer na Maksimiru. Pogodak iz Reykjavika olakšao bi život, no ne treba previše žaliti za propuštenim.

"Mislim da je bilo mnogo dobrih stvari u našoj igri, igrali smo pametnije, i jedino nam je nedostajao pogodak, ali zato je nogomet tako zanimljiv. Stvorili smo nekoliko šansi, možda smo trebali napraviti još više i jače napasti, no igraju se dvije utakmice", konstatirao je Josip Šimunić, jedan od stupova hrvatske obrane.

"Možda smo previše razmišljali da ne primimo pogodak, umjesto da zabijemo. Imamo još 90 minuta, a krivi korak možemo napraviti i mi i oni. Međutim, kvalitetniji smo u svim segmentima", dodao je.

Pod vodstvom novog izbornika Nike Kovača, Hrvatska će pred svojom publikom pružiti partiju vrijednu Brazila, uvjeren je reprezentativni branič: "Analizirali smo nastup, i sve što smo loše napravili, popravit ćemo u utorak. Mi smo Hrvatska i nakon nesigurnosti u posljednjih nekoliko nastupa, vidio sam napredak i na dobrom smo putu do pozitivnog rezultata. Ne može se sve promijeniti preko noći, no budućnost će biti bolja".

"Nadam se da će stadion biti pun i da će atmosfera biti sjajna. To je utakmica za Brazil i nadam se da će se pozitivnije gledati na naš nogomet", zaključio je Šimunić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri