Kovač: "Idemo korak po korak"

20.11.2013.

Kovač: "Idemo korak po korak"

Hrvatski izbornik Niko Kovač podijelio je svoja razmišljanja dan poslije izborenog mjesta na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu.

Hrvatska slavi plasman na Svjetsko prvenstvo, a izbornik Niko Kovač dan poslije velikog uspjeha može početi planirati nastup u Brazilu, naglašavajući da su važna djela, a ne riječi.

"Svi smo sretni i zadovoljni što smo uspjeli u onome što smo priželjkivali. Sada se idemo pripremiti da nam za pola godine bude lijepo i u Brazilu. Idemo korak po korak, a očekujem da se Hrvatska stabilizira te doći do automatizacije. Svaka generacija ima svoje karakteristike, a ova momčad ima vrlo veliki potencijal. Imamo dosta mladih igrača, a ako svi budu zdravi bit će jedna od najkvalitetnijih na Svjetskom prvenstvu. No, to treba pokazati kroz rad, a ne kroz priču", rekao je u uvodu konferencije za medije.

Ždrijeb skupina svjetske smotre bit će održan 6. prosinca.

"Što se ždrijeba tiče, nemam želja. Što dobijemo, to ćemo i prihvatiti. Pripremat ćemo se, kao i za Island, a nemamo pritisak da sve moramo riješiti u mjesec dana. Pratit ćemo igrače po klubovima i nadam se da ćemo sve posložiti. Jučer smo vidjeli čemu težimo, okomitom nogometu, i to moramo izgrađivati iz dana u dan", kaže Kovač.

Izbornik je, kao i mnogi igrači, protiv Islanda na Maksimiru dobio i ovacije s tribina: "Naravno da je lijepo kada vam skandiraju, ali nisam ja u prvom planu, nego moji dečki i moj stožer, koji je zadnjih pet tjedana radio na maksimumu".

Dodatne su kvalifikacije odrađene vrlo kvalitetno.

"Prebacili smo na teren sve što smo planirali, a nije se bilo lako nadati tome u tako kratkome roku. Dobili smo željeni impuls, a sinoć se vidjelo da oni nisu zaboravili igrati nogomet. Ostavili su srce i dušu na terenu, te pokazali zajedništvo, a tako će biti i ubuduće. Slavili smo, što je razumljivo, naspavao se baš i nisam, ali to ćemo nadoknaditi idućih dana", komentirao je izbornik.

Protiv Islanda je isključen Mario Mandžukić: "Uvjeren sam da će Mandžukić ići s nama na SP. Ako dobije kaznu, ne vjerujem da će dobiti više od dvije utakmice. Vjerujem da će dobiti samo jednu. Međutim, to neće ništa promijeniti na pripremama, imamo svoj sustav, a nitko još nije siguran ni otpisan. Svi imaju priliku dokazati se".

"Najgore je igračima bilo osjećati strah, tada su i najjednostavnije stvari teške. Pokušali smo ih opustiti, dati im samopouzdanje. Svi griješe, ali nakon pogreške se možemo vratiti i dobiti utakmicu", zaključio je Niko Kovač.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri