Pogledajte video

Kovač: "Nećemo se prošetati do pobjede"

31.08.2015.

Kovač: "Nećemo se prošetati do pobjede"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se u ponedjeljak u Zagrebu, a izbornik Niko Kovač održao je konferenciju za medije.

Azerbajdžan - Hrvatska
Kvalifikacije za EP 2014, Skupina H.
3. rujna 2015., 18:00 (HR)
Baku, Bakcell Arena

Vatreni će 3. rujna gostovati kod Azerbajdžana, a samo tri dana kasnije, 6. rujna, gostuju i kod Norveške u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj. Unatoč oduzetom bodu, Hrvatska je vodeća momčad u skupini i dobrim rezultatima može napraviti još jedan veliki, možda i ključni korak prema željenom cilju.

"Prosinečki je posložio Azerbajdžan na impresivan način, sve će okrenuti u odnosu na utakmicu iz Osijeka. Unaprijedio im je igru, sada su agresivni, čvrsti i kompaktni. Ne gledam to kao dvoboj Prosinečkog i Kovača. Očekuju nas i teški vremenski uvjeti - visoka temperatura uz veliku vlagu - te neće biti jednostavno, a razvoj azerbajdžanskih igrača potvrđuje i plasman dva njihova kluba u Europsku ligu. Nadamo se pobjedi, ali nećemo se prošetati do nje", najavio je izbornik Niko Kovač.

Svi su mu pozvani igrači zdravi i na raspolaganju. Dejan Lovren se požalio na manju ozljedu, no s njim će biti sve u redu, dok je Marcelo Brozović dobio udarac prošli tjedan, ali je u nedjelju bez problema nastupio za Inter. U Zagrebu će biti odrađena samo dva regeneracijska treninga, isto kao i između dvoboja u Azerbajdžanu i Norveškoj.

"Ne možemo puno toga odraditi, ali nadam se da ćemo pokazati ono što smo već pokazivali i ostvariti ono što želimo. Nećemo se puno žaliti, tako je svim izbornicima. Sto posto smo usredotočeni na Azerbajdžan, Norveška je još daleko. Treba prvo odraditi prvi korak, a tek nakon Azerbajdžana ćemo znati što trebamo raditi protiv Norveške i s koliko bodova možemo biti zadovoljni", kaže izbornik.

Kako se reprezentativci nose sa svime što okružuje nacionalnu selekciju, uključujući i Uefinu kaznu te odluku o neodlasku hrvatskih navijača na gostovanja?

"Tužni smo, razočarani, a čuo sam se s igračima i oni su manje-više u šoku jer taj bod nismo ni ukrali ni kupili. Žalili smo se i nadam se da ćemo ga dobiti natrag. No, dečki su i do sada davali sve, a sada bi mogli još i više. Možemo biti jako neugodna momčad kada nam se još probudi i inat, a silno želimo na Europsko prvenstvo. Nama su navijači uvijek bili podrška i žao mi je zbog odluke o neodlasku navijača. To je žalosno, ali ni HNS ni reprezentacija tu više ne mogu ništa i generacije će imati iste probleme ako država ne pomogne u zaustavljanju huliganizma. Teško je ne razmišljati o tome", kaže Kovač.

Dio je hrvatskih igrača ovoga ljeta mijenjao klubove, uključujući i odlazak Kovačića u Real Madrid te Perišića u Inter.

"To je dokaz da naši igrači imaju visok rejting te da imamo veliki fond mladih, potencijalno velikih igrača. Srce nam skače do neba kada vidimo u kakvim klubovima igraju. Sada se moraju dokazivati iz tjedna u tjedan, na svakom treningu i veća im je odgovornost da neprestano budu na svjetskoj razini, to je veliko opterećenja. Mogu reći da imam slatke brige oko sastava", prokomentirao je izbornik.

Uz čestitke Dinamu na plasmanu u Ligu prvaka te Hajduku na dobrom nastupu u Europskoj ligi, Kovač je nekoliko riječi posvetio Miji Caktašu i Andreju Kramariću.

"Caktaša znam još iz mlade reprezentacije, tamo je bio stožerni igrač. U veznom redu može pokriti sve pozicije i pozvan je zato što je pokazao vrlo, vrlo dobru igru te bio uz Kalinića ključni igrač Hajduka. Svi bismo voljeli da Kramarić igra u Leicesteru, ali i to je dio sporta. Ne dobije li priliku, pronaći će drugu sredinu i ne bojim se za njega. On je pravi igrač, radi na sebi i sigurno će biti dobre volje kada nam dođe", zaključio je.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri