"Ponosni na Hrvatsku i reprezentaciju"

Predstavljena Tomićeva knjiga Hrvatska u Brazilu

31.08.2015.

Predstavljena Tomićeva knjiga Hrvatska u Brazilu
Foto: Drago Sopta/HNS

U Zagrebu je u ponedjeljak predstavljena knjiga Hrvatska u Brazilu, autora Ivice Tomića.

Nešto više od godinu dana nakon Svjetskog prvenstva, predstavljena je knjiga Ivice Tomića pod naslovom Hrvatska u Brazilu. Vatreni su otvorili turnir s domaćinom pod svjetlima svjetskih reflektora, a potom su odmjerili snage s Kamerunom i Meksikom, a Tomić je fotografijama pratio sva zbivanja i ovjekovječio dojmove iz Brazila.

Foto: Drago Sopta/HNS

"To je bio moj san, otići u Brazil, još otkad smo pričali o Peleu. Cilj ove knjige je čista pozitiva, nema ničeg negativnog, osim dvije rečenice o sucu utakmice protiv Brazila. Nismo ni svjesni koliko nas tamo cijene, poštuju i vole. To je čudo, a svi koji su bili tamo, bili su na ponos i diku Hrvatske. Svi mi možemo biti ponosni na Hrvatsku i hrvatsku reprezentaciju", rekao je Tomić.

Na predstavljanju knjige govorio je i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

"Ovo je knjiga koja nas vraća u lijepe trenutke. Zahvalan sam u ime  Hrvatskog nogometnog saveza, koji će uvijek pomagati ovakve projekte. Dobrodošli su, moramo raditi na povijesti jer iza nas ostaje mnogo mladih ljudi koji će gledati Kovača, Modrića, Mandžukića i drago mi je da je nešto ovako napravljeno", kaže.

Foto: Drago Sopta/HNS

"Iste emocije s kojima je kolega Tomić govorio o knjizi vide se i u njoj, kako kroz fotografije, tako i u tekstovima. Cijela priča u Brazilu donijela je veliko iskustvo, ali uvijek ću pamtiti kada smo zabili gol u Sao Paulu. Ja bih u tom trenutku mogao samo slaviti, a kolega Tomić ne samo da je uhvatio pogodak i slavlje Vatrenih nego i trenutak na tribini, gdje je slavila delegacija HNS-a. To mi je najdraža fotografija otkad radim ovaj posao. Takvo veselje može probuditi samo nogomet", ispričao je glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza, Tomislav Pacak.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri