Azerbajdžan s Prosinečkim voli igrati

Modrićev kapetanski debi: "Vjerujem da će završiti pozitivno"

02.09.2015.

Modrićev kapetanski debi: "Vjerujem da će završiti pozitivno"
Foto: Drago Sopta/HNS

Luka Modrić u Azerbajdžanu će kao kapetan povesti Hrvatsku u lov na nova tri kvalifikacijska boda.

Azerbajdžan - Hrvatska
Kvalifikacije za EP 2014, Skupina H.
3. rujna 2015., 18:00 (HR)
Baku, Bakcell Arena

Izabranici Nike Kovača u Osijeku su uvjerljivo svladali Azerbajdžan, a novi susret mogao bi donijeti veću neizvjesnost, smatra vezni igrač hrvatske reprezentacije i Real Madrida, Luka Modrić.

"Sigurno da dosta toga ovisi o nama, ali moramo reći da je Azerbajdžan drukčija momčad nego što je bio u Osijeku. Imaju novog trenera, zadnje dvije utakmice su odigrali na dobroj razini, uključujući i osvajanje boda protiv Norvežana. To pokazuje da su napredovali i da će utakmica biti puno teža", kaže.

"Budemo li pravi, a znamo koliko bi nam ta pobjeda značila, vjerujem da ćemo da je i ostvariti", dodao je Modrić.

Dio je hrvatskih nogometaša imao aktivan prijelazni rok, ali to neće utjecati na izvedbu u Azerbajdžanu.

"Usredotočeni smo, nema razloga da ne budemo. Nekoliko je igrača promijenilo klubove, ali to neće utjecati na njih, nego im može biti samo dodatni motiv. Dobro smo trenirali ova dva dana, atmosfera je dobra i vjerujem da ćemo to prenijeti na teren, odigrati dobru utakmicu, te izaći kao pobjednici", izjavio je Luka Modrić dan prije utakmice.

Protivnik je detaljno analiziran, a novi izbornik Robert Prosinečki usadio mu je i želju za nadigravanjem.

"Imaju dosta novih igrača, a pod novim izbornikom vole igrati, to je njegova vizija nogometa. Prosinečki nas dobro poznaje, ali mislim da to neće odigrati veću ulogu. Najbitnije je ono što ćemo raditi na terenu", smatra Modrić.

Nakon gostovanja kod Azerbajdžana, slijedi put u Norvešku.

"Svi mi razmišljamo kako unatoč tome što četiri boda ne bi bila loša opcija, najzadovoljniji bismo bili sa svih šest. Idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu i nastaviti dobar niz u kvalifikacijama, u kojima se smo se zasad predstavili u dobrom svjetlu", naglasio je.

U izostanku Darija Srne, Modrić će nositi kapetansku vrpcu oko ruke.

"Ponosan sam i sretan što ću po prvi puta biti kapetan reprezentacije. To mi je velika čast i odgovornost i vjerujem da će moj kapetanski debi završiti pozitivno, da ću na pravi način predstavljati Hrvatsku", zaključio je.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri