Hrvatska došla u Baku po sva tri boda

Kovač: "Moramo odigrati dobro, kako bismo imali meč-loptu"

02.09.2015.

Kovač: "Moramo odigrati dobro, kako bismo imali meč-loptu"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski izbornik Niko Kovač zna kako ga u Azerbajdžanu ne čeka lak zadatak, no ne odustaje od zacrtanog cilja, osvajanja sva tri boda.

Azerbajdžan - Hrvatska
Kvalifikacije za EP 2014, Skupina H.
3. rujna 2015., 18:00 (HR)
Baku, Bakcell Arena

Kako bi se dodatno približili plasmanu u Francusku idućeg ljeta, Vatreni na Bakcell Areni u glavnom gradu Azerbajdžana traže sva tri boda, a nakon toga odlaze u Oslo.

"Zadovoljni smo onime što smo ostvarili, no još ništa nismo postigli. Ne bih se složio da je Azerbajdžan meč-lopta jer sutra ne možemo ništa završiti. Moramo odigrati dobro kako bismo u naredne tri utakmice imali tu meč-loptu", sažeo je izbornik Niko Kovač.

S druge će mu strane stajati bivši reprezentativni suigrač, Robert Prosinečki.

"Azerbajdžan se promijenio, ima neke nove igrače, a Prosinečki im je usadio novi duh te stil i sustav igre, i kompaktnije se brani. Traži od njih posjed lopte bez obzira na protivnika i mislim da će to biti slučaj i protiv nas. S publikom iza sebe bit će i jako samopouzdan. No, vjerujem da ćemo se predstaviti u dosadašnjim izdanjima jer su svi prošli pripreme, zdravi su, a rujan je Hrvatskoj uvijek bio dobar i vjerujem u naš uspjeh, makar ćemo se morati dobro oznojiti. Nitko nam neće ništa pokloniti, pa tako ni Azerbajdžan. Prosinečki i ja smo zajedno igrali, ali više ne igramo, i ne bih volio ovaj susret gledati kao dvoboj nas dvojice", objasnio je Kovač.

Zbog kartona neće biti Darija Srne na raspolaganju, a njegovo će mjesto na desnom boku zauzeti Šime Vrsaljko.

"Kvalitetno smo odradili ono što smo mogli u ova dva dana, najviše regeneracijski da podignemo motiv i raspoloženje. Na terenu imamo sve posloženo, upitnika više nema. Hrvatska je uvijek imala igrače iz lige petice, ali ne trebamo previše gledati transfere, imaju ih i druge reprezentacije. Hrvatska je uvijek imala skup dobrih igrača, dobrih momaka, i nadam se da ćemo pokazati sve što imamo u sebi. Jedno je pričati, a drugo pokazivati na terenu. Nitko nije ništa postigao kroz priču, nego samo kroz rad", naglasio je izbornik.

Hrvatska je u potpunosti usredotočena na utakmicu u Azerbajdžanu, istaknuo je Kovač:

"Nećemo kalkulirati što bi moglo biti u Norveškoj, idemo prvo po tri boda u Azerbajdžanu. Vrijeme bi moglo biti malo teže za igru, travnjak nije savršen što bi moglo pogodovati domaćinu, ali nećemo tražiti alibije. Znamo po što smo došli".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri