Bod iz Bakua, slijedi Norveška

Hrvatska stvarala prilike, ali bez gola u Azerbajdžanu

03.09.2015.

Hrvatska stvarala prilike, ali bez gola u Azerbajdžanu
Foto: Drago Sopta/HNS

Izabranici Nike Kovača odigrali su neriješenih 0:0 protiv Azerbajdžana u novom nastupu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

AZERBAJDŽAN - HRVATSKA 0:0 (0:0)
Kvalifikacije za EP 2016., Skupina H.Bakcell Arena, Baku.

Sudac: Ruddy Buquet (Francuska)

Strijelci: -

Žuti kartoni: Vida (44'), Rakitić (77'), Gurbanov (79'), Agajev (82'), Kovačić (90+1'), Garajev (90+3)

Azerbajdžan: K. Agajev, Garajev, Mirzabekov, Husejnov, Sadigov, Dašdemirov, Nazarov (od 90' Eddy), Amirgulijev, Ismajilov, Kurbanov (od 63' Sadigov), R. Gurbanov (od 79' Nadirov). Izbornik: R. Prosinečki.

Hrvatska: Subašić, Vrsaljko, Ćorluka, Vida, Pranjić, Badelj (od 59' Kovačić), Modrić (od 71' Brozović), Perišić (od 83' Kalinić), Rakitić, Pjaca, Mandžukić. Izbornik: N. Kovač.

Foto: Drago Sopta/HNS

U sedmom nastupu u kvalifikacijskoj Skupini H, Vatreni su ubilježili treći remi, odigravši susret bez pogodaka s domaćinom Azerbajdžanom pod vodstvom Roberta Prosinečkog.

Hrvatske je namjere najavio Mandžukić prilikom već u drugoj minuti, nastavio je Perišić udarcem iz daljine, ali potom je uslijedilo zatišje do završnih dvadesetak minuta prvog dijela.

Foto: Drago Sopta/HNS

Tada su azerbajdžanskog vratara Agajeva pokušali svladati Rakitić, Perišić, pa Vrsaljko i naposljetku Pjaca koji je tražio Mandžukića, ali promjene rezultata nije bilo.

Početkom nastavka Nazarov je prvi zaprijetio Subašiću, a uzvratio je Perišić pogodivši prečku, a Mandžukić je u nekoliko navrata pokušavao glavom.

Foto: Drago Sopta/HNS

Izvrsna se prigoda otvorila Kovačiću u 69. minuti, ali pucao je pored gola, a pred hrvatskim je golom udarac okušavao i Ismajilov. Na kraju su pokušali i još jednom Mandžukić te Pjaca, ali ostalo je 0:0, a Kovačić će zbog kartona morati propustiti susret s Norveškom.

Foto: Drago Sopta/HNS

Skupina H, poredak:
1. Italija 15
2. Hrvatska 14
3. Norveška 13
4. Bugarska 8
5. Azerbajdžan 5
6. Malta 1

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri