Hrvatska dominantna

Kovač: "Šteta što barem jedna lopta nije ušla"

03.09.2015.

Kovač: "Šteta što barem jedna lopta nije ušla"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski izbornik Niko Kovač naglasio je kako nema što predbaciti svojim igračima nakon neriješenih 0:0 u Azerbajdžanu.

Vatreni iz Azerbajdžana u Norvešku putuju s novim bodom na svom kontu, a za preostala dva potrebnija je bila samo bolja realizacija, smatra izbornik Niko Kovač.

"Hrvatska je bila dominantna u svih 90 minuta, imali smo prilike, ali nismo zabili ono što smo pripremili. Ako u nogometu ne zabijete, ne možete pobijediti. Dečkima ne mogu ništa predbaciti, dobro su se borili na ovoj vrućini i šteta je što barem jedna lopta nije ušla. No, to je tako u nogometu", kaže.

Vremena za detaljnu analizu zbivanja na Bakcell Areni nema previše, s obzirom da već u nedjelju slijedi dvoboj u Oslu protiv Norveške.

"Idemo dalje, imamo sljedeću utakmicu već za dva dana. Željeli smo pobjedu, ali nismo uspjeli. U prvom smo dijelu odlično odradili povratak posjeda lopte, zalaganje je bilo maksimalno, ali kao što nam je protiv Norveške svaki udarac bio i gol, danas nije ulazilo", istaknuo je Kovač.

"Azerbajdžan se dobro branio, no mi smo i taj blok nekoliko puta prošli. Kako je utakmica odmicala, snaga je padala na obje strane, ali mislim da smo držali visok ritam do kraja. Očekivali smo ovakav Azerbajdžan, vidjeli smo njihov pomak, razvoj i hrabru igru. Nisu nas iznenadili, dobro su nam zatvorili bokove", nastavio je hrvatski izbornik.

Za izlazak Modrića u drugom poluvremenu odlučio se razmišljajući upravo o nadolazećem ogledu s Norvežanima.

"Vezni igrači najviše trče i s obzirom na skorašnju utakmicu u Norveškoj, odlučio sam izvaditi Modrića i uvesti Brozovića. Tražit ćemo pobjedu i u Oslu, a vidjet ćemo kako će se razvijati. Ići ćemo svom snagom po tri boda, a o promjenama ćemo odlučiti kada vidimo kakvo je zdravstveno stanje. Mislim da će biti promjena. Mandžukiću nedostaju golovi, ali bit će ih opet. Najvažnije mu je da ulazi u šanse i radit ćemo na tome da ih zabijemo", najavio je.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri