Nedostajala jedino realizacija

Kovač: "Imperativ na Norveškoj, ali želimo pobjedu"

04.09.2015.

Kovač: "Imperativ na Norveškoj, ali želimo pobjedu"
Foto: Drago Sopta/HNS

Između dvoboja s Azerbajdžanom i Norveškom, hrvatski izbornik Niko Kovač podijelio je svoja razmišljanja.

Dan nakon remija bez pogodaka u Azerbajdžanu, hrvatska nogometna reprezentacija stigla je u Norvešku, gdje će u nedjelju odigrati novi kvalifikacijski dvoboj za Europsko prvenstvo 2016. godine.

"Znali smo da će biti teško i da će Azerbajdžan biti bolji nego u Osijeku, a uz onoliko propuštenih prilika ne može se dobiti utakmica. Nedostajala nam je jedino realizacija. Protiv Norveške, iako smo pobijedili 5:1, igra nije izgledala kao što sam priželjkivao", rekao je hrvatski izbornik Niko Kovač.

"Remi se ni meni ne sviđa, ali nema smisla da sada udarim po dečkima. Znamo da smo mogli biti efikasniji, no i to je nogomet, a sada nas čeka još veći protivnik i moramo biti 100 posto spremni", dodao je.

U Azerbajdžanu su pod posebnim povećalom bili Marko Pjaca i Milan Badelj, članovi udarne postave, a na meti se kritika zbog promašaja našao Mario Mandžukić.

"Pjaca je bio naš najbolji igrač, išao je okomito kao što smo i tražili te je pokazao da može igrati u bilo kojem sustavu. Mislim da smo u njemu dobili još jednog važnog reprezentativca za budućnost. Badelj je bio odličan u obrambenom dijelu, a nije Mandžukić jedini promašivao i ne bih nikoga izdvajao. Ključno je što smo ulazili u prilike, a svi su bili zaduženi i pozvani da zabiju", naglasio je Kovač.

Kako će se Vatreni postaviti u Oslu?

"Sad se sve malo promijenilo, Norveška nam je došla samo na bod, a vrlo su čvrsta momčad s nekoliko košarkaški visokih igrača te će igrati na skok, prekršaj, centaršut, uz podršku s tribina. Morat ćemo se boriti od prve do zadnje minute, fizički će sigurno biti intenzivnije nego u Azerbajdžanu. No, imperativ je na Norveškoj, neriješen rezultat više igra nama nego njima, ali želimo pobjedu", zaključio je Niko Kovač.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri