Licenciranje i financijski fair-play

HNS u Dubrovniku domaćin Uefine radionice

23.09.2015.

HNS u Dubrovniku domaćin Uefine radionice
Foto: Drago Sopta/HNS


Danas je u Dubrovniku započela trodnevna Uefina godišnja radionica o licenciranju klubova i financijskom fair-playu na kojoj sudjeluje 150 sudionika iz svih europskih saveza.

Uz europske nogometne saveze, na Radionici sudjeluju i tri konfederacije te, naravno, predstavnici Uefe. Uvaženi skup je u ime Hrvatskog nogometnog saveza kao domaćina pozdravio izvršni direktor Saveza Damir Vrbanović, a putem video poruke se u ime Uefe svima obratio David Gill, član Izvršnog odbora i predsjednik Uefine komisije za licenciranje klubova.

Foto: Drago Sopta/HNS
,

"Drago nam je što ponovno u Hrvatskoj možemo ugostiti jedan važan Uefin skup i tako veliki broj predstavnika svih europskih saveza. Kod nas je proces licenciranja, baš kao i na europskoj razini, prilično evoluirao u odnosu na početke prije desetak godina. Klubovi se svake godine pozitivno izjašnjavaju o procesu licenciranja koji im pomaže unaprijediti razinu poslovanja i organizacije. Kako bismo nastavili s razvojem procesa, korisno je podijeliti iskustva s drugim savezima i razgovarati o svim izazovima s kojima se susrećemo", izjavila je Ivančica Sudac, voditeljica HNS-ovog Odjela međunarodnih poslova i licenciranja, ujedno i druga dopredsjednica Uefine Komisije za licenciranje klubova.

Tijekom bogatog programa, prisutni će imati priliku više naučiti i razgovarati o promjenama u Uefinom Pravilniku o licenciranju klubova te financijskom fair-playu, a bit će analiziran i pristup licenciranju u drugim dijelovima svijeta - bit će predstavljene strategije Fife i drugih konfederacija.

Foto: Drago Sopta/HNS

Na skupu će biti razmatran i izvještaj o monitoringu klubova po pitanju financijskog fair-playa u sezoni 2014./15., dok će u petak, posljednjeg dana Radionice, na rasporedu biti teme iz područja Uefine jedinice za disciplinu i integritet.

Naravno, sudionici skupa imat će priliku i razgledati Dubrovnik, jedno od najpopularnijih europskih turističkih odredišta.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri