Gostovanje u San Marinu

Gračan: "Na terenu dokazati da smo s razlogom favoriti"

23.09.2015.

Gračan: "Na terenu dokazati da smo s razlogom favoriti"
Foto: Drago Sopta/HNS

Izbornik hrvatske mlade reprezentacije Nenad Gračan objavio je popis igrača na koje računa za kvalifikacijski ogled sa San Marinom te prijateljsku utakmicu s Rusijom.

Nakon izvrsnog starta u kojem je Hrvatska ubilježila dvije pobjede bez primljenog gola, hrvatsku U-21 reprezentaciju čeka gostovanje kod San Marina. Hrvatska ne bježi od uloge favorita, poručuje izbornik Nenad Gračan, ali i naglašava:

"Naravno da ulazimo u utakmicu kao favoriti, ali moramo biti prije svega maksimalno ozbiljni i taj status favorita dokazati na terenu. Vjerujem u ovu skupinu igrača, pokazali smo kvalitetu na startu kvalifikacija s dvije pobjede i tako trebamo nastaviti."

Izbornik je zadovoljan kadrom koji ima na raspolaganju:

"S obzirom na ono što smo do sada vidjeli, kako protiv Estonije i Gruzije, tako i prije u prijateljskim provjerama, imamo kadar koji može odgovoriti svim zahtjevima. Vjerujem u ekipu i novu pobjedu."

Nakon gostovanja u San Marinu 7. listopada, Hrvatska će 12. listopada ugostiti Rusiju u prijateljskom ogledu u Zaprešiću:

"Uskoro nas čeka kvalifikacijski dvoboj sa Španjolskom i ciljano smo tražili jačeg protivnika u ovom terminu. Taj ogled s Rusijom će nam donijeti puno, moći ćemo dati priliku i igračima koji su možda manje igrali da se dokažu. Važno nam je imati što više igrača u procesu koji dobiju priliku dokazati se, jer nama je osnovni cilj stvarati igrače za A reprezentaciju, vodeći naravno brigu i o rezultatima mlade selekcije."

Foto: Slobodan Kadić

Izbornik Gračan pozvao je sljedeće igrače na okupljanje u nedjelju 4. listopada:

Marko Mikulić (Dinamo), Dominik Livaković (Zagreb), Josip Posavec (Inter Zaprešić), Dino Mikanović (Aarhus), Fran Tudor (Hajduk), Jozo Šimunović (Celtic), Denis Kolinger (Zagreb), Duje Ćaleta Car (Red Bull Salzburg), Filip Benković (Dinamo), Antonio Milić (Oostende), Josip Radošević (Rijeka), Petar Brlek (Slaven Belupo), Marko Rog (Dinamo), Mario Pašalić (Monaco), Ante Ćorić (Dinamo), Andrija Balić (Hajduk), Marko Kolar (Lokomotiva), Nikola Vlašić (Hajduk), Alen Halilović (Sporting Gijon), Mirko Marić (Lokomotiva).

Uz izbornika Gračana, u stožeru reprezentacije su trener Danijel Šarić, trener vratara Hrvoje Sunara, kondicijski trener Mario Jovanović, liječnik dr. Boban Dangubić, fizioterapeuti Goran Beloglavec i Tomislav Buljan, ekonom Josip Hečimović i tajnik Zlatko Nakić.

Foto: Slobodan Kadić

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri