Odlazak Hajdukove legende

Preminuo Dragan Holcer

23.09.2015.

Preminuo Dragan Holcer

U srijedu je nakon teške bolesti preminuo Dragan Holcer, legenda splitskog Hajduka i reprezentativac bivše države.

Dragan Holcer rodio se 19. siječnja 1945. godine u Zwieslu, a nogometnu je karijeru započeo u Radničkom iz Niša te se prometnuo u izvrsnog obrambenog igrača.

Boje Hajduka branio je od 1967. godine te je odigrao 419 utakmice i postigao devet pogodaka. Kao kapetan momčadi s Poljuda, osvojio je tri naslova prvaka Jugoslavije i tri Kupa, a od od 1965. godine bio je reprezentativac te kapetan Jugoslavije.

U državnom je dresu nastupio 52 puta, a na europskoj smotri u Italiji 1968. godine osvojio je srebro. Osim toga, dva je puta igrao za reprezentaciju Europe.

Nakon odlaska iz Hajduka šest je godina igrao za njemački Stuttgart, a u Hajduku je radio kao član uprave i predsjednik omladinske komisije do 1986. godine. Sudjelovao je i u vođenju kluba 2000. godine, kada je osvojen Hrvatski kup.

Kao jedan od najboljih Hajdukovih braniča u povijesti, Dragan Holcer istaknuo se i savjesnim odnosom prema radu, poštenom borbom za mjesto u momčadi i omiljenoj ulozi među navijačima, te je izabran za najboljeg igrača prvenstva u sezoni 1967./1968, a dobitnik je i Hajdukovog priznanja Zlatne kapetanske trake.

Hrvatski nogometni savez i cjelokupna nogometna obitelj izražavaju sućut obitelji preminulog Dragana Holcera.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri