Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Grassroots > Manjine

Borba za toleranciju

Legende i
reprezentativci dali
podršku akcijskim
tjednima FARE-a

11.10.2015.
Legende i reprezentativci dali podršku akcijskim tjednima FARE-a
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Josip Skoblar, Slaven Zambata, Davor Šuker,  Borislav Mihajlov i brojni aktualni Vatreni priključili su se akcijskim tjednima FARE "Football People"  tijekom kojih se promiče moć nogometa da osnažuje manjine i bori se protiv diskriminacije u nogometu.

Od 8. do 22. listopada se diljem Europe obilježavaju FARE akcijski tjedni pod nazivom "Football People".

Radi se o najvećoj nogometnoj kampanji protiv diskriminacije koja je proširena i na druge kontinente, pa se tako obilježava i u Alžiru, Keniji, Brazilu, Meksiku i Vijetnamu, sve kako bi se podigla svijest o važnosti borbe protiv diskriminacije.

Tom prigodom predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker pozvao je Totija Dedića, predsjednika Svjetske organizacije Roma koja u Hrvatskoj provodi ovu akciju, na utakmicu Hrvatska - Bugarska, kao posebnog gosta HNS-a.

Svoj glas borbi protiv diskriminacije dale su i nogometne legende koje su bile na Maksimiru. Zbog Uefine kazne, HNS je imao pravo tek na 75 osoba (uključujući igrače i stožer), a među pozvanima su bili legendarni napadači Josip Skoblar i Slaven Zambata.

Akciji su se priključili i predsjednici Hrvatskog i Bugarskog nogometnog saveza te članovi Izvršnog odbora Uefe, Davor Šuker i Borislav Mihajlov, kao i dopredsjednik HNS-a Zdravko Mamić.

Dan nakon utakmice potporu kampanji dali su brojni hrvatski reprezentativci kao i izbornik Ante Čačić.

FARE akcijski tjedni obilježit će se i u narednom, 13. kolu MAXtv Prve lige, koje se igra između 16. i 18. listopada.

 

 

Još vijesti