Vatreni blizu plasmanu na EP

Završnih 90 minuta: Hrvatska gostuje na Malti

13.10.2015.

Završnih 90 minuta: Hrvatska gostuje na Malti
Foto: Drago Sopta/HNS

Vatreni će svoj nastup u kvalifikacijskoj Skupini H za odlazak na Europsko prvenstvo u Francuskoj zaključiti gostujućim dvobojem s Maltom.

Malta - Hrvatska
Kvalifikacije za EP 2016., Skupina H.
13. listopada 2015., 20:45
Ta' Qali, Nacionalni stadion.

Sa 17 bodova na kontu, odnosno na trećem mjestu na tablici, hrvatska nogometna reprezentacija dočekala je završni okršaj grupne faze kvalifikacija za europsku smotru idućeg ljeta. Preostao joj je još okršaj s Maltežanima, dok će istovremeno u Rimu snage odmjeriti Italija i Norveška.

Izabranicima Ante Čačića izravan plasman u Francusku osigurava pobjeda na Malti, uz uvjet da Norveška ne svlada Azzurre. U suprotnom, Hrvatska će put na Europsko prvenstvo tražiti kroz dodatne kvalifikacije.

"Na terenu se sigurno nećemo opterećivati rezultatom iz Rima, bit ćemo usredotočeni na svoju zadaću. Mi moramo napraviti svoj posao i uvjeren sam da ćemo težiti tome svih 90 minuta, bez nervoze i mišljenja da sve moramo riješiti u uvodu", sažeo je izbornik Čačić uoči susreta.

Vatreni će nastupiti bez ozlijeđenih Marija Mandžukića i Luke Modrića, a u udarnoj će jedanaestorici zaigrati Milan Badelj. No, plan ostaje isti kao u Maksimiru prije tri dana.

"Nastojat ćemo preslikati igru protiv Bugarske i biti što goropadniji. Utakmica s Bugarskom pokazala je i koliko je dobra atmosfera u reprezentaciji", naglasio je Čačić.

U konkurenciju za utakmicu vraća se i iskusni napadač Ivica Olić, nakon što je protiv Bugarske odradio suspenziju zbog žutih kartona, a od Malte se očekuje zatvorenija varijanta.

Hrvatska je upravo protiv Malte otvorila aktualni kvalifikacijski ciklus, a u rujnu prošle godine maksimirski je dvoboj završio pobjedom domaćina 2:0, uz pogotke Luke Modrića i Andreja Kramarića.

"Znamo da će Malta biti vrlo motivirana i moramo se dobro pripremiti te dati sve od sebe. Mi smo ovdje da igramo za svoju reprezentaciju, čast nam je nositi taj dres. Zadovoljstvo nam je biti zajedno i braniti hrvatske boje", rekao je reprezentativni veznjak Ivan Rakitić.

U preostalom dvoboju u Skupini H sastaju se Bugarska i Azerbajdžan, a okršaj na Malti, koja nije slavila pred svojim navijačima u posljednje 23 natjecateljske utakmice, sudit će engleska sudačka postava na čelu s Markom Clattenburgom.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri