Pjesma iz srca i duše

Čačić: "Zasluženo idemo na EP"

13.10.2015.

Čačić: "Zasluženo idemo na EP"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski izbornik Ante Čačić prokomentirao je minimalnu pobjedu nad Maltom i plasman Vatrenih na Europsko prvenstvo.

Pogotkom Ivana Perišića iz 25. minute utakmice, Hrvatska je pobijedila Maltu u posljednjem kvalifikacijskom dvoboju, a u kombinaciji s pobjedom Italije nad Norveškom osigurala je svoje mjesto u Francuskoj idućeg ljeta.

"Rekao sam da će biti teško s obzirom na imperativ pobjede i energetsku potrošnju protiv Bugarske. Nekim je igračima ponestalo svježine, ali mislim da smo kroz 90 minuta zasluženo došli do pobjede koja nas vodi tamo gdje nam je i mjesto, na EP", sažeo je hrvatski izbornik Ante Čačić.

Po završetku utakmice veselja nije nedostajalo. Hrvatska je izborila devet od 11 mogućih velikih natjecanja.

"Dečki su zapjevali iz srca i duše. Sve čestitke i priznanja idu našim igračima te svima koji skrbe o njima, vrhu HNS-a i ljudima koji rade na afirmaciji nogometa, kao i vjernim navijačima. Zasluženo idemo na EP, a velike zasluge pripadaju i mom prethodniku te njegovom stručnom stožeru, s obzirom da je Hrvatska sve držala u svojim rukama osim u dvije rujanske utakmice", naglasio je Čačić.

Pod njegovim vodstvom, Hrvatska je u listopadu svladala Bugarsku i Maltu bez primljenog gola.

"Presretan sam, ali sutra se moram ponovno dokazivati. To je trenerski posao, ali napravio sam ono što smo svi očekivali. Posrećilo mi se da dobijem u ruke ovakvu generaciju, dao sam cijelog sebe u ovom dijelu mandata i učinio sve u svojoj moći da se igrači osjećaju ugodno i budu najučinkovitiji", pojasnio je izbornik.

Na poluvremenu su vijesti iz Rima bile loše, s obzirom da je Norveška vodila 1:0, što je Hrvatsku držalo na trećem mjestu.

"Igrači su tada bili malo pokisli, no govorio sam cijelo vrijeme da je naš posao da ostanemo fokusirani na svoju utakmicu i da će Talijani dati dva gola u nastavku. To se i dogodilo", rekao je Čačić.

Kakva su hrvatska očekivanja na Europskom prvenstvu?

"Očekujem da se svi uhvatimo za isti štap i zaboravimo nesuglasice. Hrvatska je iznad svakog pojedinca i siguran sam da će simbioza igrača, stožera, vodstva HNS-a i navijača, bez kojih nema smisla igrati, pokazati zajedništvo", zaključio je izbornik.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri