Španjolska gostuje na Rujevici

Gračan: "Hrvatska ima kvalitetu i ambiciju"

27.10.2015.

Gračan: "Hrvatska ima kvalitetu i ambiciju"
Foto: Slobodan Kadić

Izbornik hrvatske U-21 reprezentacije Nenad Gračan objavio je popis igrača na koje računa za kvalifikacijske utakmice protiv San Marina i Španjolske koje se u studenom igraju u Hrvatskoj.

Hrvatska mlada reprezentacija će nakon maksimalnog učinka u prve tri utakmice kvalifikacija tražiti nastavak pozitivnog niza u Šibeniku protiv San Marina (11. studenoga), a šest dana kasnije u Rijeci je na rasporedu veliki ogled protiv Španjolske (17. studenoga).

Izbornik Nenad Gračan će za susret protiv Španjolske na raspolaganju imati i Matea Kovačića, a od igrača s iskustvom igranja za A reprezentaciju tu su i Marko Pjaca, Alen Halilović, Mario Pašalić, Marko Rog i Josip Radošević.

Lista kandidata za susrete sa San Marinom i Španjolskom:

Vratari: Dominik Livaković (Zagreb), Josip Posavec (Inter Zaprešić)

Braniči: Dino Mikanović (Aarhus), Fran Tudor (Hajduk), Jozo Šimunović (Celtic), Duje Ćaleta-Car (Red Bull Salzburg), Dino Perić (Lokomotiva), Filip Benković (Dinamo), Antonio Milić (Oostende)

Vezni: Josip Radošević (Rijeka), Mateo Kovačić (Real Madrid), Marko Rog (Dinamo), Mario Pašalić (Monaco), Ante Ćorić (Dinamo), Andrija Balić (Hajduk), Petar Brlek (Slaven Belupo)

Napadači: Marko Pjaca (Dinamo), Nikola Vlašić (Hajduk), Alen Halilović (Sporting Gijon)

Izbornik Gračan želi od početka usmjeriti misli igrača na utakmicu sa San Marinom:

"Svaka utakmica u kvalifikacijama je važna, svaki osvojeni bod jednako vrijedi. Važno je da igrači shvate ozbiljnost prve utakmice. Mi smo protiv San Marina, naravno, favoriti; u gostima smo to potvrdili i na terenu, moramo isto učiniti i u Šibeniku. Tek nakon toga možemo se posvetiti Španjolskoj."

O Španjolcima ne treba previše govoriti:

"To je savez koji je i s A reprezentacijom i s mladim selekcijama osvojio apsolutno sve. Imaju puno igrača u prvoj ligi, igrača iz najvećih klubova, i sigurno zaslužuju maksimalni respekt. No, imamo i mi kvalitetu, domaćini smo na Rujevici koja će, vjerujem, biti dobro popunjena i možemo ostvariti pozitivan rezultat. To nam je važna utakmica jer imamo visoke ambicije."

U tomu će zasigurno pomoći i igrači s iskustvom igranja u A reprezentaciji:

"U dogovoru s izbornikom Čačićem, protiv Španjolske ćemo imati i Kovačića i Pjacu. Ne treba previše govoriti o njihovoj vrijednosti, ali sigurno je lijepo što Savez ovime pokazuje ambiciju i želju napraviti rezultat i s mladom reprezentacijom. Oni su predvodnici nove generacije i njihovo uključivanje može biti samo još veći motiv svima ostalima da vide kako su mlade selekcije najbolji put do A reprezentacije."

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri