Mladi Vatreni izvrsno reagirali

Bašić: "Velika pobjeda momčadske igre"

30.10.2015.

Bašić: "Velika pobjeda momčadske igre"
Foto: Getty Images

Hrvatski izbornik Dario Bašić prokomentirao je pobjedu svoje momčadi nad Njemačkom i prolazak u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Mladi Vatreni u Čileu su se probili do društva osam najboljih reprezentacija svijeta, zahvaljujući pobjedi nad Njemačkom 2:0 u Concepcionu.

"Uspjeli smo pobijediti sigurno najtežeg protivnika kojega je ova generacija imala. Njemačka je kvalitetna, disciplinirana i vrhunski organizirana, ali naši su igrači reagirali na najbolji mogući način i držali se svega što smo se dogovorili nakon analiza", sažeo je izbornik Dario Bašić poslije utakmice za hns-cff.hr.

Hrvatsku su prema pobjedi povukli strijelci Moro i Lovren, no svi su reprezentativci zaslužili izbornikove pohvale.

"U pojedinim etapama utakmice imali smo određenih problema s njihovim igračima, posebno s napadačima, ali moram pohvaliti cijelu svoju momčad. Pobijedila je momčadska igra, kolektiv, a posebno me veseli što smo počeli razmišljati u oba smjera, dakle i u fazi obrane. To nam da je slobodu u napadu", kaže.

Plasman u četvrtfinale velika je nagrada, no i dvoboju protiv Malija pristupit će se maksimalno ozbiljno i profesionalno.

"Presretni smo, ovo je velika pobjeda ovih igrača. Uložena energija polako im se isplaćuje i vraća. Međutim, moramo ostati staloženi jer nas čeka četvrtfinale i novi snažni protivnik. Opet ćemo napraviti dobru pripremu, pokušati izvući maksimum iz sebe i pokazati se u najboljem mogućem svjetlu", zaključio je izbornik Bašić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri