Vatreni sjajni promotori Hrvatske

Badelj: "Dobar test i za nas i za Ruse"

13.11.2015.

Badelj: "Dobar test i za nas i za Ruse"
Foto: Drago Sopta/HNS

Vatreni su izbjegli dodatne kvalifikacije za EP u Francuskoj te u miru treniraju za ogled u Rostovu na Donu, a Milan Badelj nada se i prvim golovima u susretima s Rusijom.

Hrvatski nogometaši u vrlo dobrom raspoloženju odrađuju plan i program zacrtan prije odlaska na prijateljski dvoboj u Rusiju.

"Bio je veliki pritisak na nama prije zadnje dvije utakmice, nismo ovisili sami o sebi. Sada smo svjesni koliko smo sretni što imamo prijateljsku utakmicu, a ne dodatne kvalifikacije", istaknuo je Fiorentinin vezni igrač Milan Badelj.

Vezni red Hrvatske bit će oslabljen za neigranje Luke Modrića, Ivana Rakitića i Matea Kovačića.

"Svi ćemo kontrolirati vezni red, a izostanak trojice ovakvih nogometaša bio bi gubitak za svaku reprezentaciju. No, mi koji smo tu pokušat ćemo ih dostojno zamijeniti".

Hrvatska se dva puta susrela s Rusima u službenim utakmicama, a oba je puta na semaforu na kraju pisalo 0:0.

"Znamo ruske igrače koji igraju u najboljim ruskim klubovima. Dobra su reprezentacija, izravno su se plasirali na EP, i bit će to dobar test - i za nas i za njih. Nadam se da će konačno pasti i koji pogodak, i to barem jedan više u rusku mrežu", kaže Badelj.

Hrvatska kolonija u Fiorentini odlično "gura" u Serie A, a Badelj smatra da su Vatreni diljem Europe u izvrsnoj formi.

"Možemo samo poželjeti da ovakva situacija bude i na kraju sezone. Pratim sve hrvatske nogometaše, ne samo one u Italiji, i to je sjajno za promociju Hrvatske", rekao je.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri