Motiva u Rusiji neće nedostajati

Olić: "Dobro je da imamo mladih igrača"

14.11.2015.

Olić: "Dobro je da imamo mladih igrača"
Foto: Drago Sopta/HNS

Veteran u hrvatskom napadu, Ivica Olić, vjeruje u kvalitetnu uvertiru u Europsko prvenstvo već u utorak u Rostovu na Donu.

Hrvatska nogometna reprezentacija i u subotu je trenirala u sklopu priprema za prijateljsku utakmicu s Rusima u utorak, a svoja je razmišljanja podijelio i iskusni Ivica Olić.

"Dugo sam godina u reprezentaciji i ne sjećam se kad smo zadnji put samo gledali kako drugi igraju dodatne kvalifikacije", rekao je s osmijehom hrvatski napadač, "te sada imamo vremena za opuštenije pripreme za susret prijateljskog tipa".

"Ova će utakmica biti dobar test za obje momčadi. Rusi su vrlo dobri i radujem se susretu sa svojim bivšim suigračima iz te zemlje. Zadnja linija im je još uvijek iz CSKA, oni su moja generacija", dodao je.

Hrvatska u Rusiju putuje bez nekolicine prvotimaca, no motiva za dobru partiju neće nedostajati.

"Mi smo bez nekoliko glavnih igrača, što je prilika drugima da dokažu da su zasluženo ovdje. Dobro je da imamo mladih, na njima svijet ostaje, a mi stariji ćemo im pomoći da se što bolje uklope. Rusi će vjerojatno također malo mijenjati, i nadam se da će već taj susret biti dobra uvertira za Europsko prvenstvo", kaže Olić.

U svom HSV-u ove jeseni ne dolazi lako do minuta na terenu.

"Učinit ću sve da igram, da se pripremim što bolje. Da bar budem ja jedini s takvim problemima. Imao sam ponudu iz SAD-a, ali nisam bio spreman napustiti HSV. Ostali smo u dobrim odnosima, a vidjet ćemo što će biti do proljeća", zaključio je.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri