U Rijeci iznenaditi Španjolsku

Gračan: "Ova se Hrvatska može suprotstaviti svima"

16.11.2015.

Gračan: "Ova se Hrvatska može suprotstaviti svima"
Foto: Drago Sopta/HNS

Izbornik Hrvatske U-21 Nenad Gračan najavio je veliki, važan susret sa Španjolskom u Rijeci.

U borbi za odlazak na Europsko prvenstvo, mladi Vatreni sastat će se u utorak na Rujevici (18:45) s jednim od glavnih konkurenata, vršnjacima iz Španjolske.

"Oni njeguju španjolski stil nogometa, žele loptu u svom posjedu i možda imaju tek malo problema u vraćanju. No, mi imamo generaciju sjajnih igrača koja se može suprotstaviti svima", sažeo je izbornik Nenad Gračan.

"Pokušat ćemo im napraviti pritisak. Važno je nametnuti se, makar su njihovi igrači nositelji igre u španjolskim prvoligašima. Moramo poštovati protivnika, ali i sami sebe jer samo tako možemo do pozitivnog rezultata", dodao je.

Zbog ozljeda su iz konkurencije za momčad otpali braniči Tin Jedvaj i Jozo Šimunović, a Hrvatska će najvjerojatnije biti i bez Marka Roga.

"Sastav će unatoč svemu biti opasan. Stvorena je dobra atmosfera, neki su se igrači upoznali već u prošlom ciklusu, a svi su željni nadigravanja sa Španjolcima kako bismo vidjeli gdje smo. Taj je motiv važan, homogenizacija je maksimalna i vjerujemo da možemo iznenaditi Španjolce", kaže Gračan.

Pomoći će i potpora s riječkih tribina.

"Očekujem podršku, pogotovo s obzirom na nogometnu atmosferu koja vlada u Rijeci. Ovi dečki zaslužuju podršku, a uz navijače idemo pobijediti, premda igramo protiv momčadi izvrsnih pojedinaca", zaključio je hrvatski izbornik.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri