Dogovor o TV prijenosu

Arena Sport prenosi utakmicu Rusija - Hrvatska

16.11.2015.

Arena Sport prenosi utakmicu Rusija - Hrvatska
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski nogometni savez obavještava navijače hrvatske reprezentacije, zainteresiranu javnost i predstavnike medija kako će se prijateljski susret između Rusije i Hrvatske moći pratiti putem TV prijenosa na kanalu Arena Sport 1.

Zadovoljstvo nam je obavijestiti navijače hrvatske reprezentacije kako je postignut dogovor oko televizijskog prijenosa utakmice između Rusije i Hrvatske koja će se moći pratiti na kanalu Arena Sport 1.

Hrvatski nogometni savez svakoj utakmici hrvatske reprezentacije pristupa sa željom da je prikaže što većem broju navijača putem malih ekrana.

Dokaz tome je i HNS-ov plan da uskoro krene s emitiranjem Hrvatske nogometne televizije, platforme na kojoj će se moći pratiti nastupi svih hrvatskih reprezentacija.

Istodobno, zadatak je Hrvatskog nogometnog saveza čuvati imidž i vrijednost hrvatske nogometne reprezentacije koja je iznimno uspješna, popularna i uvijek rado gledana.

Stoga Savez ne može prihvatiti bilo kakvu ponudu, poput podcjenjujuće, da ne kažemo i uvredljive ponude Hrvatske radiotelevizije. Interes je Hrvatskog nogometnog saveza da sve utakmice hrvatske reprezentacije budu prenošene na nacionalnoj televiziji, no HRT po tko zna koji puta pokazuje da to nije i njihov interes.

Zanimljivo, HRT se voli pohvaliti velikim brojkama za vrijeme utakmica reprezentacije, pa smatramo da HRT to treba biti voljan i honorirati te time ispoštovati želje svojih pretplatnika. Ovo nije prvi puta da smo doživjeli veliko razočaranje u razgovorima s HRT-om i ne čudi nas da je sport gotovo nestao s javne televizije.

Nažalost, bojimo se da nacionalna televizija neće vidjeti svoj interes niti u prijenosima prijateljskih utakmica hrvatske reprezentacije u terminu u ožujku pa bismo se mogli suočiti sa sličnom situacijom.

HNS ne smatra kako je bilo koja televizija pretplaćena na prijenose hrvatske reprezentacije pa ako u HRT-ovoj strategiji nema mjesta i proračuna za sport, ili konkretno za Vatrene, postoje televizije koje razumiju i poštuju vrijednost hrvatskog nogometa.

Uživajmo zajedno u bogatom nogometnom danu na Arena Sportu 1. Od 17 sati pratite prijenos utakmice Rusija - Hrvatska, a od 18:45 prijenos kvalifikacijskog susreta mladih reprezentacija Hrvatske i Španjolske.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri