Vatreni u Rostovu

Prilika za dokazivanje: Dobar test u Rusiji

17.11.2015.

Prilika za dokazivanje: Dobar test u Rusiji
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak će odigrati prijateljsku utakmicu protiv Rusije, što u taboru Vatrenih smatraju početkom priprema za Europsko prvenstvo u Francuskoj.

Nakon uspješnog listopadskog završetka kvalifikacija za europsku smotru 2016. godine - pobjeda nad Bugarskom i Maltom koje su osigurale izravni plasman - Hrvatska u terminu dodatnih kvalifikacija igra prijateljski susret s Rusijom.

Izabranici Ante Čačića okupili su se u utorak u Zagrebu te odrađivali treninge u dobroj atmosferi i iskoristili priliku za druženje s navijačima i zajedničke aktivnosti, a u Rostov na Donu otputovali su u ponedjeljak.

Za susret neće konkurirati nekolicina ozlijeđenih prvotimaca, poput Rakitića, Pranjića, Subašića i Ćorluke, dok je umjesto Antolića pozvan Močinić. Modrić je zbog prijašnjih ozljeda dobio poštedu, a Kovačić je priključen mladoj reprezentaciji za susret protiv Španjolske.

"Ovakve prijateljske utakmice ponekad i služe da se pruži prilika igračima koji su odmorniji te vidimo koliko se na njih može računati u reprezentaciji, odnosno na Europskom prvenstvu", istaknuo je hrvatski izbornik Čačić.

Hrvatska se s Rusijom sastala dva puta, u kvalifikacijskom ciklusu za odlazak na EP 2008. godine u Austriji i Švicarskoj, a obje su utakmice završile bez pobjednika i bez pogodaka (0:0).

"Bit će to dobar test - i za nas i za njih. Nadam se da će konačno pasti i koji pogodak, i to barem jedan više u rusku mrežu", kaže Milan Badelj.

Rusija je također osigurala izravni plasman na Europsko prvenstvo u Francuskoj, osvojivši drugo mjesto u skupini s prvoplasiranom Austrijom te ostavivši iza sebe Švedsku, Crnu Goru, Lihtenštajn i Moldovu.

Utakmica Rusije i Hrvatske u Rostovu na Donu počinje u 19 sati po lokalnom, odnosno 17 sati po hrvatskom vremenu.

 

 

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri