Veseli pristup cijele momčadi

Čačić: "Ideja pretočena u pobjedu"

17.11.2015.

Čačić: "Ideja pretočena u pobjedu"
Foto: Drago Sopta/HNS

Izbornik Vatrenih Ante Čačić prokomentirao je pobjedu nad Rusijom u Rostovu (3:1).

Preokretom u drugom poluvremenu hrvatski su nogometaši ubilježili gostujuću pobjedu u prijateljskom dvoboju s još jednim sudionikom Europskog prvenstva, Rusijom.

"Mislim da je Hrvatska danas od samog početka bila dobra. Čak smo i u prvom poluvremenu, koje smo završili u rezultatskom minusu, imali više prilika te trebali biti u prednosti. Nismo gubili glavu te završili kalendarsku godinu pobjedom protiv renomiranog protivnika, što nam omogućuje da nastavimo u dobrom ozračju", naglasio je hrvatski izbornik Ante Čačić.

Izbornici Čačić i Slucki ovim su susretom započeli testiranja svojih igrača za smotru najboljih reprezentacija Starog kontinenta u Francuskoj idućeg ljeta.

"Sigurno je i ruski izbornik koristio ovu utakmicu za neke spoznaje za budućnost te Rusija nije bila na razini na kojoj se očekivalo, no to ne umanjuje naše ponašanje svih 90 minuta. Imali smo ideju unatoč primljenom pogotku i to se na kraju pretočilo u pobjedu", rekao je Čačić.

Napadački je dvojac donio dva gola, s dvije se asistencije istaknuo i Šime Vrsaljko, koji je na poluvremenu zamijenio kapetana Darija Srnu.

"Željeli smo držati Mandžukića i Kalinića što dulje u napadu, imali smo jako dobrih trenutaka, a njih dvojica su naposljetku zabili i dva gola. Na kraju smo probali i s jednim napadačem. Vrsaljko je bio fantastičan s dvije asistencije. No, veseli pristup i angažman cijele momčadi", kaže izbornik.

"Za osam mjeseci u Francuskoj sve će reprezentacije izgledati drugačije. Sve su jake, a Rusija je među najjačima. Bila je ovo prava, natjecateljska utakmica bez obzira na početne postave, a i oni su imali faze dobre igre. Iskreno, ne bih volio biti s njima u skupini", zaključio je Čačić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri