Trojica prijatelja među vratarima

L. Kalinić: "Vrhunska Hrvatska, a moj je posao braniti"

20.11.2015.

L. Kalinić: "Vrhunska Hrvatska, a moj je posao braniti"
Foto: Drago Sopta/HNS

Lovre Kalinić zamijenio je Danijela Subašića na golu Vatrenih u prijateljskom dvoboju s Rusijom te primio pohvale za svoj nastup, uključujući i onu Stipe Pletikose.

Hrvatska nogometna reprezentacija gostovala je u utorak u Rusiji te je unatoč ranom vodstvu domaćina stigla do preokreta i pobjede 3:1. Kako je susret s hrvatskog gola vidio Hajdukov vratar Lovre Kalinić?

"Dominirali smo svih 90 minuta. Normalno, imali su i Rusi neke dobre faze preuzimanja igre i svoje poluprilike unatoč našem pritisku, no sveukupno gledajući naša je pobjeda zaslužena. Mislim da smo odigrali vrhunsku utakmicu".

Hrvatska je isprobala sustav s dvojicom napadača, a testirani su i neki igrači koji nisu uvijek u prvom planu. Je li test uspio?

"Hrvatska ima brojne kvalitetne igrače, vidjelo se da s ovakvom momčadi bez nekoliko važnih igrača možemo 'pregaziti' Rusiju. Kad se ostali priključe, imat ćemo veliku dozu samopouzdanja".

Promjena je bilo i u veznom redu, ali sve su linije odlično obavile svoj posao.

"Prvi put smo se sastali u ovakvoj postavi, nikad prije nismo ovako igrali, ali s gola sam vidio fenomenalnu utakmicu. I naši su napadači pomagali u obrani te nam je to olakšavalo situaciju".

Svoje mjesto među Vatrenima pronalaze i igrači iz hrvatskog prvenstva. Je li to potvrda kvalitete MAXtv Prve lige?

"Sigurno je dobivena velika kvaliteta s ligom od deset klubova. Stvarno imamo puno dobrih igrača, a Hrvatska je poznata po proizvodnji istih. Igrači iz domaćeg prvenstva ne smiju biti zanemareni".

Kalinićevu obranu iz drugog poluvremena, kojom Rusima nije dopušteno izjednačenje na 2:2, posebno je pohvalio i Stipe Pletikosa.

"Jako sam zadovoljan kako sam odigrao, mislim da sam dao doprinos momčadi i pobjedi. Moj je posao braniti, pokušavam svaku utakmicu odraditi na najbolji mogući način. Često srećem Pletikosu i gode mi njegove pohvale, on je igračka veličina".

Jesu li Subašić, Kalinić i Vargić hrvatska vratarska postava za Europsko prvenstvo u Francuskoj?

"Subašić je siguran, a na meni i Vargiću je da se borimo za mjesto. Naša je međusobna komunikacija fenomenalna, prije svega smo prijatelji i to se vidi. Radujemo se kada preostala dvojica dobro brane".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri