Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Grassroots > Manjine

Direktor FARE-a u posjeti Hrvatskoj

Powar razgovarao s
predstavnicima
Svjetske organizacije
Roma

25.11.2015.
Powar razgovarao s predstavnicima Svjetske organizacije Roma
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U Hrvatskoj je prošloga tjedna boravio Piara Powar, direktor mreže FARE, koji se u Zagrebu sastao s predstavnicima Svjetske organizacije Roma i Nogometne akademije nacionalnih manjina RH.

S Powarom su o dosadašnjim i budućim projektima u suzbijanju rasizma, predrasuda, diskriminacije i nasilja razgovarali Toti Dedić i Elmir Mehmedović. Dedić i Mehmedović predstavili su Powaru brojne odrađene projekte, poput nacionalnih nogometnih kampova za manjine, jedinstvenih u Europi.

Powar je dao prijedlog da se za buduće slične zajedničke projekte, koji za cilj imaju integraciju, afirmaciju i socijalizaciju Roma u društvo, pokuša osigurati novac i putem nadležnih institucija RH odnosno fondova Europske unije.

"Direktora FARE-a iznenadila je informacija kako je naše dosadašnje projekte financirao isključivo Hrvatski nogometni savez, dok smo od državnih dobivali samo pismenu podršku. I inače naš rad najviše podržava HNS i predsjednik Davor Šuker. Powar je bio impresioniran našim zajedničkim projektom nacionalnih kampova za manjine, takvo što ne radi niti jedan savez u Europi", izjavio je Toti Dedić, predsjednik Svjetske organizacije Roma.

Još vijesti