Modriću 90 minuta, Kovačić na klupi

Rakitićeva Barcelona nadjačala Real u Madridu

21.11.2015.

Rakitićeva Barcelona nadjačala Real u Madridu
Foto: Drago Sopta/HNS

U subotu je na rasporedu Primere bio i najveći derbi, susret Real Madrida i Barcelone, a u akciji su bila dvojica od trojice hrvatskih reprezentativaca. Bodovi su pak otišli put Barcelone.

Real Madrid i Barcelona sastali su se u sklopu 12. kola španjolskog nogometnog prvenstva, a Katalonci su u derbi ušli s vodeće pozicije i tri boda više od svog najvećeg rivala (27-24).

Foto: Drago Sopta/HNS

U početnim postavama španjolskih velikana našli su se i hrvatski reprezentativci, Luka Modrić u taboru domaćina te Ivan Rakitić u taboru gostiju.

Foto: Drago Sopta/HNS

Barcelona je povela već u 11. minuti utakmice, kada je na proigravanje Sergija Roberta pogodio Luis Suarez.

Uz još nekoliko dobrih prigoda, među kojima je jednu imao i Rakitić - njegov je udarac blokiran - Barcelona je prije odlaska na odmor povisila svoje vodstvo.

Foto: Drago Sopta/HNS

Strijelac je u 39. minuti na asistenciju Andresa Inieste bio Neymar. Isti su igrači režirali i treći pogodak Barcelone, na početku nastavka, u 53. minuti. Tada je Iniesta zaključio akciju u kojoj je sudjelovao i Rakitić, a hrvatski je veznjak potom svoje mjesto na terenu prepustio Lionelu Messiju.

Igrala se 74. minuta kada je Suarez postigao svoj drugi gol na utakmici, za konačnih 4:0.

Modrić je odradio svih 90 minuta u dresu Real Madrida, dok je Mateo Kovačić ostao na klupi za pričuve Kraljevskog kluba.

Foto: Drago Sopta/HNS

El Clasico je uživo pratio i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Ante Čačić. Uoči početka, odana je počast žrtvama terorističkih napada u Parizu.

Foto: Drago Sopta/HNS

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri