Cvitanović pohvalio juniore

Mamić: "Arsenal je zasluženo pobijedio"

25.11.2015.

Mamić: "Arsenal je zasluženo pobijedio"
Foto: Gordan Laušić

Momčad Dinama u petom je kolu Lige prvaka pretrpjela gostujući poraz od Arsenala, dok su juniori Dinama slavili na gostovanju kod Arsenala i osigurali osminu finala Youth League.

Trener Modrih Zoran Mamić čestitao je suparniku na pobjedi te prokomentirao sam susret u Londonu.

"Čestitke Arsenalu na zasluženoj pobjedi. Bili su danas mnogo bolji nego u Zagrebu, motivirani i kombinatorni, a imaju pojedince kakve imaju i nije nam bilo lako. Dobro smo otvorili utakmicu, ali kada je Arsenal "upalio brzinu više" primili smo golove. Dobili smo golove tako da smo prvi dobili iz kontre, a drugi nakon individualne pogreške, ali tako je to na ovom nivou. U nastavku je bilo podjednako, ali Arsenal je kontrolirao utakmicu i možemo mu samo čestitati."

"Mislim da smo ove godine, osim u Münchenu, pokazali da rastemo i da smo u utakmicama bili kompetitivniji nego prije. Naravno, treba biti realan da je razlika u kvaliteti, financijama i moći golema, ali mi ćemo se truditi, željeti i boriti", zaključio je trener hrvatskog prvaka.

Razloga za zadovoljstvo, pak, imao je trener mlade Dinamove momčadi, Mario Cvitanović, čiji su igrači u gostima svladali Arsenal 2:1 i tako osigurali prolaz skupine u Uefinoj Youth League.

"Sad s odmakom možemo vidjeti da smo dobro iščitali i dobro pretpostavili neke stvari koje su se događale tijekom utakmice. Igrači su odgovorili na najbolji mogući način i zaslužili su čestitke za sve što su danas napravili. Ne pobjeđuje se svaki dan Arsenal, pogotovo ne u gostima, i to im služi na čast. Međutim, ne možemo se zadovoljiti samo ovime jer imamo i druge ciljeve, kao što je svakako Prvenstvo koje slijedi za vikend. Treba se potvrditi i nastaviti s pozitivnim nizom, a nadam se da ćemo uspjeti u tome."

"Ovo je zapravo bio samo odgovor i potvrda da se svaki dan sve bolje poznajemo i razumijemo te da bolje izgledamo na terenu. To je put kojim trebamo ići i potvrda da Dinamo ima kvalitetu i kvalitetne igrače", dodao je Cvitanović.

Izvor: gnkdinamo.hr, skola.gnkdinamo.hr

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri