Nova priznanja hrvatskim igračima

Modrić i Rakitić u izboru za FIFPro World XI 2015

26.11.2015.

Modrić i Rakitić u izboru za FIFPro World XI 2015
Foto: Drago Sopta/HNS

Luka Modrić iz Real Madrida i Ivan Rakitić iz Barcelone na popisu su kandidata za najbolju momčad 2015. godine po izboru Fife i FIFPro-a.

Gotovo 25.000 profesionalnih nogometaša iz 70 zemalja diljem svijeta izabrat će idealnu postavu za 2015. godinu u sustavu 4-3-3, a na popisu kandidata nalaze se i dvojica hrvatskih reprezentativaca.

Luka Modrić iz Real Madrida i Ivan Rakitić iz Barcelone borit će se za jednu od pozicija u veznom redu, zajedno s Thiagom Alcantarom (Španjolska/Bayern), Xabijem Alonsom (Španjolska/Bayern), Sergijom Busquetsom (Španjolska/Barcelona), Edenom Hazardom (Belgija/Chelsea), Andresom Iniestom (Španjolska/Barcelona), Tonijem Kroosom (Njemačka/Real Madrid), Andreom Pirlom (Italija/New York City), Paulom Pogbom (Francuska/Juventus), Jamesom Rodriguezom (Kolumbija/Real Madrid), Davidom Silvom (Španjolska/Manchester City), Yayom Toureom (Obala Bjelokosti/Manchester City), Marcom Verrattijem (Italija/PSG) te Arturom Vidalom (Čile/Bayern).

Sveukupno je nominirano 55 igrača, a najboljih 11 bit će proglašeno na svečanoj dodjeli Fifine Zlatne lopte u Zürichu 11. siječnja 2016. godine.

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri