Pobjeda protiv prvaka Azije

Hrvatska nadjačala Japan u Varaždinu

29.11.2015.

Hrvatska nadjačala Japan u Varaždinu
Foto: Arhiva HNS

Hrvatska reprezentacija u futsalu pobijedila je Japan 4:3 u prijateljskoj utakmici odigranoj u Varaždinu.

HRVATSKA - JAPAN 4:3 (3:0)
Prijateljska utakmica, Varaždin.

Strijelci: 1:0 - Matošević (1'), 2:0 - Grcić (12'), 3:0 - Jelovčić (14'), 3:1 - Sakai (36'), 3:2 - Watanabe (37'), 4:2 - Grbeša (38'), 4:3 - Sakai (40')

Hrvatska: Jukić, Matošević, Grcić, Grbeša, Grbić, Babić, Jelovčić, Pandurević, Novak, Stojkić, Koturović, Horvat, Jelavić, Perić. Izbornik: M. Stanković.

Foto: Arhiva HNS

Varaždinska Arena ugostila je prvu od dvije prijateljske utakmice Hrvatske i prvaka Azije, momčadi Japana, uoči kvalifikacijskog turnira za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Osijeku.

Momčad pod vodstvom izbornika Stankovića nastupila je bez Marinovića, Sutona, Bajruševića i Đuraša, a umjesto njih pozvan je i Grbić. Uz lijepu posjetu 1.100 gledatelja i dobru atmosferu, moglo se vidjeti sedam pogodaka i uzbudljivu završnicu u kojoj je Hrvatska uspjela sačuvati svoje vodstvo i ubilježiti pobjedu.

U prvom je poluvremenu Hrvatska povela 3:0, zahvaljujući golovima Matoševića - već u prvoj minuti - te Grcića nakon ukradene lopte i Jelovčića poslije kornera.

Foto: Arhiva HNS

Desetak minuta prije kraja Japanci su krenuli u lov na zaostatak s igračem-vratarem te smanjili u 36. minuti preko Sakaija, a zatim i Watanabea minutu poslije.

U 38. minuti Grbeša je vratio Hrvatsku na dva pogotka prednosti (4:2), da bi Sakai nakon odbijene lopte u zadnjoj minuti postavio konačni rezultat (4:3) i ublažio poraz Japana.

Druga prijateljska utakmica s Japanom na rasporedu je u utorak, 1. prosinca, u dvorani Gradski vrt u Osijeku.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri