Nova pobjeda nad Japanom

Hrvatska uvjerljiva, hat-trick Jelovčića

01.12.2015.

Hrvatska uvjerljiva, hat-trick Jelovčića
Foto: Arhiva HNS

U drugom prijateljskom susretu u tri dana, Hrvatska reprezentacija u futsalu ponovno je svladala Japan. U Osijeku je bilo 4:0.

HRVATSKA - JAPAN 4:0 (2:0)
Prijateljska utakmica, Osijek.

Strijelci: 1:0 - Grbeša (3'), 2:0 - Jelovčić (12'), 3:0 - Jelovčić (29'), 4:0 - Jelovčić (4:0)

Hrvatska: Jukić, Matošević, Grcić, Grbeša, Babić, Jelovčić, Pandurević, Novak, Stojkić, Koturović, Horvat, Jelavić, Perić, Bilić. Izbornik: M. Stanković.

Nakon nedjeljne pobjede 4:3 u Varaždinu, Hrvatska je u sklopu priprema za kvalifikacijski turnir za Svjetsko prvenstvo snage s Japanom odmjerila i u utorak u Osijeku.

Hrvatska je pobjeda ovoga puta bila izraženija, unatoč ozljedi Matoševića na samom početku utakmice, a izbornik Stanković na raspolaganju ionako nije imao nekoliko prvotimaca.

Već u trećoj minuti Grbeša je zaključio protunapad Hrvatske udarcem s devet metara u gornji kut, koji je bio presnažan za japanskog vratara.

Tu je prednost udvostručio Jelovčić u 12. minuti pospremivši loptu u mrežu iz blizine, iz skoka, nakon ubačaja s lijeve strane.

Jelovčić je bio strijelac i trećeg hrvatskog gola, kada je u 29. minuti svladao Sekiguchija "rolanjem" u situaciji jedan-na-jedan. Svoj je hat-trick upotpunio u završnim trenucima dvoboja. Japanci su igrali bez vratara, a Hrvatska je ukrala loptu te se Jelovčić praktično mogao ušetati s njom u gol za konačnih 4:0.

Hrvatska je u trenucima kada je Japan uvodio igrača-vratara imala još dvije velike prigode za pogotke, a u Osijeku je i dva puta pogađala okvir gola.

Kvalifikacijski turnir za prolazak u doigravanje za odlazak na svjetsku smotru u Kolumbiju bit će odigran u osječkoj dvorani Gradski vrt od 10. do 13. prosinca, a hrvatski će protivnici biti Bjelorusija, Švedska i Azerbajdžan.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri