Hrvatska saznala suparnike na EP-u

Čačić: "Možemo ravnopravno sa svima"

12.12.2015.

Čačić: "Možemo ravnopravno sa svima"
Foto: UEFA

Hrvatski izbornik Ante Čačić ponudio je prve dojmove po završetku ždrijeba EP-a u Francuskoj te najavio oglede sa Španjolskom, Češkom i Turskom.

U Parizu je "ples kuglica" odredio da će Vatreni na europskoj smotri idućeg ljeta snage odmjeriti protiv europskog prvaka Španjolske te Češke i Turske.

"Treba malo proanalizirati, ali činjenica je da nema lake skupine, a ova je uvjetno rečeno jedna od zahtjevnijih. Mislim da se Hrvatska sa svim ovim momčadima može ravnopravno nositi, premda treba istaknuti Španjolsku koja je kao aktualni prvak Europe favorit skupine", rekao je za hns-cff.hr hrvatski izbornik Ante Čačić.

"Bit će zanimljivo i neizvjesno, imamo priliku uzvratiti Turcima za ono nesretno ispadanje u Austriji, a Češka je jako dobro vođena u mandatu izbornika Vrbe. Mislim da je dobro što sa Španjolskom igramo kasnije, oni će vjerojatno tada već razmišljati i o drugom krugu i mi u tome također vidimo svoju šansu", dodao je.

Neovisno o ishodu ždrijeba, Hrvatska ostaje pri svom cilju, a to je pokušati biti bolji od svih protivnika u svim utakmicama.

"Nemamo pravo ustuknuti, moramo se protiv svakoga pokušati nametnuti i prezentirati svoju neupitnu kvalitetu. Uvjeren sam da ćemo u tome uspjeti", zaključio je izbornik Čačić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri