Priopćenje za javnost

Susret Osijek - Dinamo odigran u skladu s propisima

14.12.2015.

Susret Osijek - Dinamo odigran u skladu s propisima
Foto: Drago Sopta/HNS

Nakon susreta 20. kola MAXtv Prve lige između Osijeka i Dinama, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker zatražio je i dobio hitno očitovanje Komisije nogometnih sudaca o odluci suca utakmice Marija Zebeca da se utakmica odigra do kraja usprkos gustoj magli.

Komisija nogometnih sudaca je u svom promptnom odgovoru predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru naglasila kako je sudac Zebec postupio u skladu s Pravilima nogometne igre koja nalažu da se utakmica zbog magle može prekinuti u slučaju da se s centra igrališta ne vide vrata, a to u Osijeku nije bio slučaj.

"Imam potpuno povjerenje u svaku stručnu organizaciju u Savezu da svoj posao radi u skladu sa Statutom Saveza, pravilnicima i propisima. U konkretnom slučaju, siguran sam da je odluka nadležnih dužnosnika bila ispravna i donesena u duhu Pravila nogometne igre, uzimajući u obzir sve navedene okolnosti. Žao nam je zbog navijača na stadionu i gledatelja na televiziji, ali ne možemo utjecati na višu silu, u ovom slučaju - na maglu", izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri